1. TKG programına Kosova temsilcisi olarak katılan ADNAN MUHAMETİ (3. sırada, soldan 2.), T.C. Dışişleri Bakanı MEVLÜT  ÇAVUŞOĞLU'nun  20 Ekim 2018  Cumartesi günü gerçekleşen Prizren ziyaretinde karşılama heyetinde yer aldı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 19-20 Ekim 2018 tarihlerinde Kosova’yı ziyaret etti.  Bakan Çavuşoğlu 19 Ekim tarihinde Kosova Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Bakan Çavuşoğlu Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi tarafından kabul edildi.

20 Ekim 2018 Cumartesi günü Bakan Çavuşoğlu Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ve Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ile birer görüşme yaptı. 

Görüşmelerin ardından Bakan Çavuşoğlu T.C. Prizren Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek burada Kosovalı soydaşlarımızla bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, soydaşlarımızın Türk varlığını korumaya yönelik çabalarının ve Kosova’nın kültürel, ekonomik ve siyasi hayatının her alanına aktif katılımlarının Kosova’yı daha güçlü kıldığını ifade etti.

TOBB tarafından Haziran 2005'de Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'nın Prizren şehrinden katılan ADNAN MUHAMETİ (solda) araba muayene istasyonu işletmektedir. Ayrıca inşaat ve dekorasyon işleri yapmaktadır. 

T.C. Dışişleri Bakanı'nın Prizren ziyaretine ilişkin farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Balkan Günlüğü Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Kırım Haber sitesinde yayınlanan  ziiyaret haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,Kosova ziyareti esnasında Priştine’de Yaşar Paşa ve Fatih Camii ile Sultan Murat Türbesini, Prizren’de Şadırvan Meydanı, Sinan Paşa Camii ile Sultan Murat Kışlası’nı ve Mamuşa’yı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın web sayfasında yayınlanan Kosova ziyareti haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

1. TKG programı üyesi ADNAN MUHAMETİ  (solda) AKP eski miletlvekili  Kosova kökenli RİFAT SAİT'in (sağda)  26 Kasım 2018  Pazartesi günü Kosova Kadın Girişimciler Derneği tarafından Yunus Emre Enstitüsü salonunda düzenlenen  "Sürdürülebilir İşbirliği & Yenilikçi Yakllaşımlar" konulu seminerde  yaptığı "Türkiye-Kosova İlişkileri ve Dış Ticaret İmkanları" başlıklı  konuşmayı dinledi.

1. TKG programı katılımcısı ADNAN MUHAMETİ'nin  (sol başta), Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM)  Başkanı  RİFAT SAİT'in (soldan 3.) 24-26 kasım 2018 tarihleri arrasında gerçekleşene Prizren ziyatretine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.