19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan  YERBOL JABOLDİNOV (soldan 2.) ve  MARAT SHYRYMBAYEV (sağdan 3.) T.C. Almatı Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanlığı Danışmanı YALÇIN TOPÇU (sağdan 5.) ile görüştü.

MARAT SHYRYMBAYEV  (sağda) Cumhuriyet Bayramı kutlama  davetinde T.C. Almatı Başkonsolosu RIZA KAĞAN YILMAZ'a (solda) iyi diileklerini sundu.

19. TKG üyesi MARAT  SHYRYMBAYEV Almatı Türkiye Mezunları Derneği kurucu başkanlığı üstlenerek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğinde örgütlenme faaliyetlerini yürütmektediir.

T.C. Almatı Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 95. yılı kutlama davetine ilişkin farklı fotoğraflara Başkonsolosluğun facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gbze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programına  Kazakistan'ınAlmaty kentinden katılan YERBOL JABOLDİNOV  (sol başgta), lojistik, taşımacılık, kurye hizmetleri, devletin satın alma ihaleleri, hastane malzemeleri, catering  (hazır yemek) hizmeti, genel ihracat ve ithalat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. KAZKA ve ABA Dernekleri üyesidir.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan MARAT  SHYRYMBAYEV (soldan 3.) toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir.