19. TKG programına Kazakistan'dan katılan DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV (soldan 2.) 13 Eylül 2018 Cumartesi günü  ATAMEKEN üyeleri ile birlikte OSTİM Organize  Sanayi Bölgesi'ni  ziyaret ederek, Bölge Müdürü ADEM ARICI (ortada, masa başında) ile  işbirliği koşulları üzerinde çalıştı.

Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası (ATAMEKEN) Türkistan Eyaleti ve Çimkent Müdürü Abubakirov Askar  (soldan 3.) ve beraberindeki iş adamları OSTİM’i ziyaret etti.

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, bölgenin kuruluşu, ve sürdürdüğü çalışmalar hakkında Kazakistan heyetine  bilgi verdi. OSTİM’in 50 yılı aşan geçmişine dikkat çeken Arıcı, “Burada 50 yıllık bir tecrübe var. Bölgenin ve işletmelerin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bilgi birikimimiz var. Sizlerle de bu bilgileri paylaşmaya hazırız.” dedi.

 

19. TKG programı katılımcısı DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV (solda), OSTİM Yatırırm A.Ş. Genel Müdür  ABDULLAH ÇÖRTÜ (sağda) Kazakistan’ın Çimkent şehrinde gerçekleştirdikleri OSTİM modelinin transferine yönelik çalışmaları anlattı. 

Çimkent’te bulunan Ontustik Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttükleri iş birlikleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü ABDULALAH ÇÖRTÜ Kazakistan heyetine OSTİM'in işletme istemi hakkında bilgi vererek, fabrike ve iş yeri ziyaretlerine eşlik etti.

ATAMEKEN heyetiniin OSTİm ziyareti konusunda OSTİM web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

OSTİM Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV  (soldan  2.) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Özellikle iş turizmine ağırlık vermektedir. Güney Kazakistan’da gelişmiş olan tarım sanayi sektörüne  yurt dışından teknoloji transferi ve finansal yatırım gelmesi için projeler gerçekleştirmektedir. Ek olarak, Kazakistan’da iş yapmak isteyen yabancı uyruklulara hukuki destek sağlayan firmada yöneticilik yapmaktadır.

Kazakistan heyeti, toplantının ardından OSTİM Medikal Küme Ortak Showroomunu ziyaret etti. Ardından bölgede üretim yapan firmaları da gezen heyet OSTİM’deki üretim yeteneklerini yakından görme fırsatı buldu.

19. TKG üyesi DİNMUKHAMMED ZİYATBEKOV (arkada, solda), TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ile  12.09.2018 tarihinde görüşen Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası (ATAMEKEN) Başkanı ABLAY MİRZAHMEDOV'un heyetinde yer aldı.

ATAMAKEN  Başkanının ziyareti hakkında TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.