TOBB tarafından düzenlenen 20. TKG programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN ORAZGYLYJOV (kürsüde) 16 Ekim 2018 Salı günü "İstanbul'da  TOBB Hizmet Binasında  gerçekleşen Türkmenistan ve EİT Bölgesinde Enerji Projeleri Konferansı"nda  yaptığı konuşmada Türkmenistan'ın  enerjj koridorundaki rolünü vurguladı.

TOBB Başkanlık Özel Müşaviri BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU da  Türkmenistan ve EİT (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı) Bölgesindeki enerji projelerinin tanıtılması amacıyla, TOBB İstanbul Hizmet binasında 16 Ekim 2018 Salı günü düzenlenen “EİT Bölgesi’nin Gelişiminde Enerji Projelerinin Rolü & TAPİ ve Türkmenistan Projeleri” konferansında konuşma yaparak  EİT’in tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi v erdi.

Konferansın açılışında ayrıca Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacaryya, Pakistan Büyükelçisi Muhammad S. S. Qazi ve Afganistan Ticaret Ataşesi Abdul Qayoom Bassam  da birer konuşma yaptı.

12. Türkçe  Konuşan Girişimciler Programı'na Türkmenistan temsilcisi olarak katılan MERDAN GURBANDURDYEV (3. sırada, sağdan 2.) sunumları ilgiyle izledi. 

TOBB'un  web sayfasında yayınlanan Enerji Konferası haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Konferansın sonunda katılımcılar arasında düzenlenen ikili iş görüşmelerine katılan MERDAN   GURBANDURDYEV ve DrDOVRAN ORAZGYLYJOV  enerji sektöründe faaliyet gösteren gruplarla yeni  bağlantılar kurmaktan memnun oldular. 

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan  MERDAN GURBANDURDYEV başkent Aşkabat 'ta yaşamaktadır ve inşaat, mühendislik, turizm ve genel ticaret alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır.

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Pprogramı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir. 

Atavatan Türkmenistan dergisinde yayınlanan konferans haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.