6. TKG programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan TAMAZ SHAVADZE  (solda), Acara Özerk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaret etmekten  ve TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU (sağda), ile bu kez bir meslektaşı olarak görüşmekten memnun oldu.

6. TKG programından tam olarak altı yıl sonra, 20 Nisan 2012 tarihinde TOBB'un yeni binasında gerçekleşen toplantıda işbirliği olanakları görüşüldü ve yeni projeler ele alındı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün güçlü olmasının nedeninin arkasında güçlü bir oda sistemi olmasından kaynaklandığını, oda sistemi ve OSB kurulması konusunda TOBB’un her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. TOBB Başkanı, Batum’a en kısa zamanda bir heyetle ziyarete gideceğini ifade etti.

 

TAMAZ SHAVADZE (solda), Türk iş adamlarına Acara bölgesindeki iş imkanlarının gösterilmesi amacıyla TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında bir heyeti Batum’a davet etti.  

Ayrıca, Acara Bölgesinde OSB kurulması için yer ayrıldığı ve bu konuda TOBB’un desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Tamaz Shavadze, Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Türk tarafının mevzuatı azaltması hususunda talepte bulundu.

TOBB'un web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.