13. TKG programı katılımcısı EMRE HIZLI (sağdan 2.) 05 Ekim 2018 Cuma akşamı Nürnberg'de Maritim Hotel'de düzenlenen TİAD'ın 25. yıl balosunda yaptığı konuşmada; Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunlarını değerlendirdi. Gecede eski Bavyera Başbakanı Dr. Günther Beckstein’a, Türk-Alman ilişkilerine sağladığı destekleri nedeniyle ‘Diyolog Ödülü’ verildi.

TİAD (Avrupa Metropol Bölgesi Nürnberg Türk-Alman İşadamları Derneği), 25. kuruluş yılını görkemli bir balo ile kutladı. Nürnberg Başkonsolosu YAVUZ KÜL ile Nürnberg Belediye Başkanı Christian Vogel himayesinde gerçekleşen ve Nürnberger Luftflotte des Prinzen Karnaval Derneği Başkanı Jörg Philips’in sunduğu baloya, eski Bavyera Başbakanı Dr. Günther Beckstein, Alman miletvekilleri, çok sayıda Türk ve Alman iş adamı, doktor, avukat ve siyasetçiler katıldı.

13. TKG programı katılımcısı Avukat EMRE HIZLI (sağdan4.) bir dönem önce yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiş olduğu TİAD Nurnberg Türk Alman  İşadamları Derneği'nin faaliyetlerini yakından izlemekte ve desteklemektedir.

Başkonsolos Yavuz Kül törende yaptığı konuşmada, TİAD’ın hizmetlerine övgüler yaparken, Belediye Başkanı Vogel de göçmenlerin Nürnberg’e olan ekonomik ve insani katkılarına dikkati çekti.

25. yıl balosunda açık artırma ile 3 bin 500 Euro’ya işadamı Ercan İnce’ye satılan Nürnberg’li ressam Birgin Osten’e ait “I Love Istanbul” isimli resimden elde edilen gelir  Türk ve Alman kökenli gençlerimize ise mesleğe yönelme hizmetleri sunmakta olan “Schlau” kurumuna bağışlandı.

Hürriyet Avrupa'da yayınlanan  TİAD'ın 25. yıl kutlaması haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

Bayern Aktüel'de yayınlana haberin ayrıntılaraına ve farklı footğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri, Nevşehir ve  İstanbul illerinde düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya temsilcisi olarak katılan  EMRE HIZLI (sağ başta) Hukuk Danışmanlığı şirketi sahibidir ve avukat olarak görev yapmaktadır.