Rusya Federasyonu Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden SHAMİL ADZHIGAITAROV (önde)  Kurban Bayramı nedeniyle kurucusu olduğu  Nogaylari Derneği tarafından bağışlanan 1805  kurbanlık hayvanın  kesimi ve Dağıstan'ın Kabardin-Balkar ve Astrahan gibi farklı bölgelerinde yaşayan ailelere dağıtılması işini gönüllü olarak üstlendi. 

Nogaylar Derneği ve kardeş kuruluş olan HASENE  Hayırsever kuruluşu birllikte  satın adıkları kurbanlık hayvanların  kesimini tamamlayarak,  Dağıstan'ın çeştili bölgelerinde Türk boylarının  yaşadığı köylerdeki yoksul ailelere dağıtılmasını tamamladılar. 

20. TKG üyesi SHAMİL ADZHIGAITAROV (sağda) kurbanpaylaaraının dağıtımı için  Çeçenistan yetkillileri ile işbirliği yaparak, Dağıstan'daki Çeçen  köylerinde de kurban paylaşımı yaptı. 

SHAMİL ADZHIGAITAROV  Nogay Türklerindendir. Üniversite öğrenimini Kayseri'de  bulunan Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yapmıştır.

TOBB tarafından düzenlenen 20. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı'na  Rusya Federasyonu'ndan katılan SHAMİL ADZHIGAITAROV bilgisayar ve ekipmanları satışı ve servisi konularaında faaliyet gösteren, tarımsal üretim, sera üretimi  ve hayvancılık yapan, otel işleten şirket sahibidir.