10. TKG programına İran'ın başkenti Tahran'dan katılan HOSSEIN MEHRDAD ARIAN (sağda), 19. TKG programına Tebriz'den katılan HAMİD HOSSEINPOUR SARMADİ'nin  (solda)  13 Ağustos 2018 Pazaretsi günü geerçekleşen ziyaretinden çok memnun oldu ve Türkiye'de yatırım yapma konusundaki deneyimlerini paylaştı. 

TKG üyelerinin katıldıkları dönemler haricinde de işbirliği yaparak, iletişim ağını güçlendirmlerinden memenuniyet duyulmaktadır. Arkadaşlarımızın işbirliğinden güçlü sonuçlar elde edilmesini  bekliyoruz. 

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi HAMİD HOSSEİNPOUR SARMADİ Tebriz'de bulunan metal tozu üreten fabrikalarını Türkiye'ye taşımak için Temmuz ayınınn son haftasında Ankara'da çeşitli  görüşmeler yapmıştı.

İzmir'deki yatırım ortamını yerinde incelemek isteyen 19. TKG programı katılımcısı HAMİD SARMADİ'ye 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi  HOSSEINN MEHRADAD ARIAN yardımcı oldu.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG Programına İran'dan katılan HAMİD HOSSEİNPOUR SARMADİ metal ve toz metalurjisi sektöründe faaliyet gösteren,  otomobil ve traktör parçaları için bakır tozu, kalay tozu, bronz tozu vb ürünler ev aletleri parçaları, presler ve sinter fırınları gibi metalürji makineleri üreten, inovasyon ve mühendislik alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirkette üretim müdürüdür. Metalurji ve Makine Üreticileri Derneği ve İnovasyon Derneği üyesidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARIAN temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktadır. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.