alt

20. TKG programına Afganistan'dan katılan MOHAMMAD JAWID MUKHTAR (masada sağda) Gazi Üniversitesi ile işbirliği yaparak Mezar-ı Şerif kentinde  bulunan Mukhtar Koleji bünyesinde TÖMER Türkçe Dil Merkezi kurdu. 

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. YAŞAR AYDEMİR (masada, solda)  İşbirliği Protokolü imza törenine Afganistan'ın içinde bulunduğu zorlukları aşması için başta eğitim olmak üzere her alanda destek programları geliştirmek istediklerini vurguladı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Muhtar Kolejinin girişimi, Gazi Üniversitesinin desteğiyle Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) açıldı.

Afganistan'da TÖMER dil okulunun açılmasının ülkedeki Türkçe öğrenme talebinin karşılanmasına önemli katkı sağlaması beklenmektedir.

alt

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. YAŞAR AYDEMİR (soldan 4.) , Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. NEZİR TEMUR Mezar-ı Şerif'te 03.08.2018 tarihinde düzenlenen  açılış törenine katılarak, eğitim konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler.

Gazi Üniversitesi web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Anadolu Ajansı sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MOHAMMAD JAWID MUKHTAR (soldan 6.), Afganistan, Tacikistan, Birleşik Arap Emirlikleri - Dubai, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye’de inşaat, makine, kimya endüstrisi, plastik sanayi-PVC, bilişim, lojistik, genel ticaret ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren, inşaat malzemeleri ithalat ve ihracatı yapan, dayanıklı tüketim ev aletleri imalatı ve ithalatı yapan, Toyota Afganistan ana bayiliğini üstlenmiş olan  kolej düzeyinde eğitim veren ilkokul ve ortaokulu olan şirketler grubu sahibi ve üst düzey yöneticidir. Afganistan Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası, BAE Ticaret Odası ve Duşanbe Ticaret Odası üyesidir.

MOHAMMAD JAWID MUKHTAR Gazi Üniversitesi ile birlikte yapılan işbirliği kapsamında, önce Afganistan’ın Mezar-ı Şerif bölgesinde, yakın gelecekte ise Orta Asya ülkelerinde TÖMER dil eğitim merkezi kurulması ve tıp fakültesi açılması projesi çalışmaları devam etmektedir.

Turkic Media sitesinde yayınlanan açılış haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Star Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Son Dakika Com haber sitesinde yayınlanan TÖMER dil okulu açılışı  haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler Com sitesinde yayınlanan açılış haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir. 

Yeni Çağrı Gazetesinde yayınlanan açılış haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.