alt

18. TKG programına Türkmenistan'dan katılan  MYRAT HYDYROV (soldan 2.), Özbekistan'da yaşayan dönem arkadaşları KHAYOTJON KEBİROV  (sol başta) ve  MANSOOR RAHİMOV'u (sağ başta) başkent Taşkent'te ziyaret etti.     

18. TKG programına komşu ülkelrden katılan eski dostlar, programdan üç yıl sonra yeniden biraraya gelmenin memnuniyetini paylaştı.

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MURAD HYDYROV  (soldan 2.), Trabzon Anadolu lisesi ve Ege Universitesi Tekstil Mühendisligi bölümü mezunuddur.  Su arıtma sitemlerini satışı yapan ve servis hizmeti veren şirket sahibidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyesidir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. TKG programı üyesi KHAYOTJON KEBİROV (sağdan 2.), marketler zincirinde üst düzey yöneticidir. Taşkent Ticaret Odası ve Taşkent Üreticiler Birliği üyesidir.

18. Türkçe Konuşan Girşiimciler programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV (sol başta), modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Bir süre  Türk ortakları ile birlikte  başlattığı başta ceviz olmak üzere, meyve fidanı yetiştiricliği işini Mevalı Plants markası ile başarıyla sürdürmektedir.Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.