alt

20. TKG programına Ukrayna'dan katılan SAKHYB ABDULLAYEV "Türkiye-Ukrayna Tarım  İş Forumu"na katılarak, yararlı görüşmeler yaptı.

20. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi SAKHYB ABDULLAYEV tarımsal Üretim yapan, tarım ürünleri ihracatı yapan şirkette üst düzey yöneticidir. TUID - Türk Ukrayna İşadamları Derneği üyesidir.

SAKHYB ABDULLAYEV Ukrayna'nın  turizim potansiyekli gelişmekte olan, Dinyeper Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada kurulan Kherson kentinde yaşamaktadır. Kherson, çok kültürlü yapısıyla da dikkat çekiyor. Özellikle 1. Dünya Savaşı’ndan kaçan Avrupalı nüfusun daha iyi bir yaşam için tercih ettiği bölge, her zaman barış ve hoşgörü kenti olarak anılmış. O dönemde Alman, Fransız, Polonya, Yunan ve İsveç vatandaşlarının ilk adresi Herson olmuş.

alt

TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz (sağdan 2.), Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğnde 28 Kasım 2016 tarihinde başkent  Kiev'de düzenlenen "Türkiye-Ukrayna Tarım İş Forumu"na katıldı.​ 

Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarımsal ürün ticaretinde özel sektör temsilcilerinin karşılıklı diyalog kurmaları amacıyla düzenlenen Tarım İş Forumlarının üçüncüsü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ve Ukraynalı mevkidaşı Olga Trofimtseva'nın himayelerinde gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu Üyesi Faik Yavuz ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy ChyzhykovTarımm İş Forumunun  açılış konuşmalarını yaptı. Forumda 250'ye yakın katılmcı yer aldı.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Tarım ve Orman Baknalığı web sayfasında yayınlanan Türkiye-Ukrayna Traım İş Forumu haberiniin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.