alt

Egemendik Türkiye Mezunları  Derneği  Başkanı ve 15. TKG programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV (soldan 4.)  16. TKG  üyesi ve Egemendik Derneği Genel Koordinatörü  MİRBEK OKENOV (sol başta) dernek üyeleri ile birlikte 23 Kasım 2017 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı YAŞAR TOPÇU ile Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde görüştü.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kırgızistan’dan Türkiye’ye yükseköğrenim görmek amacıyla gelen öğrencileri bir çatı altında birleştiren “Egemendik Türkiye Mezunları Derneği” heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında kabul etti.

alt

YAŞAR TOPÇU (soldan 2.) görüşmede sırasında yaptığı konuşmada; “Daha önce Yerli Düşünce Derneği olarak Kırgızistan’da düzenlediğimiz ‘Bişkek Türk Filmleri Haftası’ sırasında Egemendik Türkiye Mezunları Derneği’ni Yerli Düşünce Derneği heyetiyle beraber ziyaret etmiştik.  Bugün de Kırgızistan’da faaliyet gösteren Egemendik Türkiye Mezunları Derneği’nin değerli başkanı Erkinbek Djoroev ve heyetini iade-i ziyaretlerinde milletin evinde ağırlamaktan memnuniyet duydum. Türkiye’de okuyarak mezun olmuş 160 ülkeye mensup 150 bin öğrenci bugün ülkelerinin çok önemli mevkilerinde insanlarına ve ülkelerine hizmet ediyorlar. Egemendik Derneği mensupları da buna örnektir. Aynı zamanda ülkemizle kendi ülkeleri arasında sosyal kültürel, ekonomik, turistik alanlarda muazzam bir gönüllü elçilik görevi de görüyorlar.” dedi.

Ziyarette Egemendik Derneği adına söz alan dernek yöentim kurulu başkanı ERKİNBEK DJOROEV (sağdan 2.); “Türkiye Cumhuriyeti bizlere sadece üniversite eğitimi değil hayat eğitimi de vermiştir. Buraya geldiğimizde sadece bir diploma alıp geri dönmedik, heybemize diplomanın yanında birçok değer koyduk.  Bizler Türkiye’de yaşarken torpak ve vatan sevgisinin ne demek olduğunu öğrendik. Vatan sevgisinin bu şeklini kendi çevremizde de aşılamayı amaç edindik. Türkiye’ye gönül vermiş insanlarız. Biz ucu bucağı olmayan büyük Türk milletinin menfaatlerinin gönüllü elçileriyiz. Derneğimizin çalışmaları, Türkiye’ye minnet borcundan ziyade gönül görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Kamu Saati internet gazetesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten  ulaşılmaktadır.

Yerli Düşünce Derneği sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linklin tıklanması yeterli olacaktır.

TOBB tarafından Ankara,  Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Bişkek'ten katılan ERKİNBEK DJOROEV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunudur.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan MİRBEK OKENOV (sol başta), Egemendik Derneği Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.  Ankara'da bulunan  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesinden mezundur.