5. TKG programına Romanya'dan katılan NURTEN MAHMUDİ'nin (sağ başta), Romanya Demokrat Türk Birliği adına görevli olarak, destek verdiği Tulcea foklor ekibi 13 Mayıs 2018 Pazar günü düzenlenen Uluslararası Etnik Çeşitlilik Festivaline katılarak, Türk folklor dansından örnekler sergiledi.

5. TKG programı üyesi NURTEN MAHMUDİ (sağ başta),  Tuna Nehri kıyısında  önemli bir liman kenti olan ve Türk- Tatar azınlık bulunan Tulça'da yaşamaktadır.

Yerel basında yayınlanan folklor festivali haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Biirliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURTEN MAHMUDİ  aile şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Ayrıca gönüllü olarak, Türk çocuklarına ve gençlerine  Türkçe dersi vermekte, Türk kültürünü korumak ve güçlendirmek için gerçekleştirilen  kültürel ve soyal faaliyetlere destek olmakta, folklor gruplarını çalıştırmaktadır. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir.