alt

2. TKG programına Romanya'dan katılan MELEK AMET  (önde, soldan 4.)  ile 9. TKG üyesi DURİYE ACCOIUM (önde, soldan 2.) Konya'da bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim görevlilerinin katılımlarıyla 24 Nisan 2018 Salı günü, Köstence'de "Mevlana'nın İzinde" konulu bir konferans düzenledi.

alt

2. TKG üyesi MELEK AMET  (soldan 3.) TİKA- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın desteği ile, Romanya'dan  Galati Üniversitesi ve  Konya Mevlana Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen "Mevlana'nın İzinde" projesi kapsamında  Köstence'ye gelen üniversite öğretim görevlileri ile yeniden görüşmekten memnun oldu.   

alt

2. TKG programıı katılımcısı ve Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı MELEK AMET (sağda) dernek üyeleri ile birlikte 15 Ekim 2017  tarihinde gerçekleşen Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya  ziyareti sırasında, Mevlana öğretisi konusunda yapılan sunumları çok yararlı bulmuştu. 

MELEK AMET ve arkadaşlarının Konya ziyaretine ait fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.  

T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen, Romanya Demokrat Türk Birliği ve Galati Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen  “Mevlana’nın İzinde” başlıklı proje Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından  tamamlanmıştır. 

Proje kapsamında; Mayıs 2017- Mayıs 2018 tarihleri arasında Romanya’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Romanya’ya ziyaretler gerçekleştirilmiş, Türkiye ve Romanya’daki Tekke, Zaviye ve Ziyaret Yerleri proje kapsamında ziyaret edilmiş, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Anadolu ve Balkanlar üzerindeki etkisi üzerine özellikle Mevlevi Tekkelerinin işlevi bağlamında sunumlar gerçekleştirilmiştir.

"Mevlana'nın İzinde" projesi hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin web sayfasınna ait bu linkten uılaşmak mümkündür. 

alt

Romanya Demokrat Türk Birliği'nin facebook sayfasında yayınlanan konferans fotoğraflarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Köstence'den katılan MELEK AMET,  porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.