alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan  ASKER PRİYEV (arkada, sol başta) 1 Mayıs Halkların Birlik Günü kutlamalarına katılarak destek verdi.

Başkent Astana'da bulunan Milli Park'da düzenlenen  Halkların Birlik Günü kutlamaları bayram coşkusu çinde geçti. Törenlerde arklı kültürlerin müzik, dans ve ulusal giysileri sergilendi.

Kazakistan'da 1 Mayıs tarihi İşçi Bayramı olarak değil, Halkların Birlik Günü olarak kutlanmaktadır. 

Kazakistan'dan Türkçe Bakış internet gazetesinde yayınlanan Halkların Birlik Günü kutlamaları haberine ve farklı fotoğraflara bu llinkten ulaşılmaktadır.

alt

Halkların Birllik Günü kutlamalarına ait farklı fotoğraflara ulaşmak için 9. TKG üyesi ASKER PRİYEV'in facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'da  düzenlenen 9. TKG programına Kazakistan'ın başkenti Astana'dan katılan ASKER PİRİYEV  Ahıska Türkleri Derneği'nin Astana  Şube Başkanı olarak görev yapmaktadır  ve AHISKA Gazetesi'in Astana sorumlusudur. Astana'da Tengiri Otel'de yönetici olarak çalışmaktadır. Ahıska Türkleri ile ilgili tüm kültürel ve soyal girişimleri ve faaliyetleri gönüllü olarak yürütümektedir.

alt

9. TKG üyesi ASKER PRİYEV  (soldan 3.)   Azerbaycan eski Devlet Başkanı HAYDAR ALİYEV  için yazılmış, "Vatanına Yol Açmış" adlı kitabın Kazakça'ya tercümesinin tanıtılması amacıyla 20 Mayıs 2018 Pazar günü başkent Astana'da  düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Önsözü Kazakistan  Devlet Başkanı NURSULTAN NAZARBAYEV tarafından yazılan kitabın tanıtım toplantısına ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.