alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlliği tarafından düzenlenen 2. TKG programına Romanya'dan katılan MELEK AMET (sağdan 2.) ve Romanya Demokrat  Türk Birliği Kadın Komisyonu üyeleri  BAKEŞ Genel Müdürü PERVİN HAYRULLAH'ın  (sol başta)  ev sahipliğinde, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunu  ziyaret ederek ALİ RIZA AKINCI (sağdan 4.) ile görüştü.

2. TKG grubu  üyesi MELEK AMET, Romanya DemokratTürk Birliği Kadın Komisyonu üyeleri için Batı Trakya gezisi düzenledi.

Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu, Romanya Müslüman Tatar Türklerinin Demokrat Birliği Kadın Teşkilatı ve Romanya Aşağı Tuna Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Türk Kültür Merkezi temsilcilerinden oluşan kadınlar heyeti  10 Mart 2017 tarihinde  gerçekleşen T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunu  ziyaretinden çok memenun kaldılar.

T.C.Gümülcine Başkonsolosluğu facebook sayfasında yayınlanan ziyaret fotoğraflaraına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi (BAKEŞ) ve Batı Trakya Türk Azınlığı Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 10 Mart 2017 Cuma günü “Balkanlarda Türk Kadını Olmak- Toplumsal Gelişim ve Kadınların Güçlendirilmesi” konulu bir etkinlik düzenledi. Gümülcine’de Chris Eve Oteli’nde gerçekleşen etkinlikte el sanatları ve fotoğraf sergisi de yer aldı.

alt

Üç ayrı oturumda düzenlenen etkinlik kapsamımda, 2. TKG üyesi ve Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu Başkanı MELEK AMET  (soldan 4.)  “Romanya’da Türk Kadını Olmak” başlıklı bildirisiyle sunum yaptı.

Gündem gazetesinde yayınlanan konferans haberine ve farklı  fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu'nun  Gümülcine ziyaretine karşılık olarak  Batı Trakya Bölgesindeki Kadın Platformu çatısı altında yer alan kadın dernekleri ve kadın kolları temsilcilerinden oluşan 30 kişilik bir heyet 30 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arrasında 3 gün boyunca Romanya’nın Köstence, Galati, Tulçe, İshakça ve İbrail bölgelerinde ziyaretlerde bulundu.

alt

T.C. Gümülcine Başkonsolosunun eşi Hülya Akıncı’nın katılımlarıyla gerçeleşen gezinin ilk durağı Köstence şehriydi. Burada heyet, T.C. Köstence Başkonsolosunun eşi Özlem Sertel, Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu  Başkanı ve 2. TKG üyesi  MELEK AMET (sol başta) ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Gündem gazetesinde yayınlanan Romanya ziyaretinin fotoğraflı haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Köstence'den katılan MELEK AMET,  porselen, temizlik malzemesi, plastik ürünler, hediyelik eşya ve zücaciye ticareti yapan şirket sahibidir. Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktadır.