alt

12. TKG programına Türkmenistan'dan katılan MERDAN  GURBANDURDYEV (solda) ve 20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağda) Afyonkarahisar'da ve yakın çevresinde bulunan termal tesislerde inceleme yapmak ve sağlık turizmi konusunda bilgi almak üzere 7-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında T.C. Aşkabat Kültür Müşavirliği tarafından düzenlenen çalışma gezisine katıldı. 

T.C. Aşkabat  Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği'nin organizatörlüğünde Türkmen turizm şirketlerine yönelik Afyonkarahisar ili termal tesisleri tanıtma programı düzenlendi. 

alt

20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sol başta)  ve 12. TKG program üyesi MERDAN  GURBANDURDYEV (soldan 4.),  Termal Tesisler Tanıtım Programı çerçevesinde Afyonkarahisar’a gelen Türkmen heyeti ile birlikte 8 Mayıs 2018  Salı günü Belediye Başkanı BURHANETTİN ÇOBAN'ı ziyaret etti.  

Afyonkarahisar Belediye Başkanı konuk heyet üyelerine kentin termal olanakları hakkında bilgi verdi ve "bizde petrol yok ama, sıcak suyumuz, termal suyumuz var"" dedi. Günümüzde 25 bin konutu jeotermalle ısıttıklarını belirten Başkan Çoban, 30’a yakın sıcak su kuyularının olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Çoban ayrıca, "jeotermalden binaları ısıtıyoruz, elektrik üretiyoruz, seralarda kullanıyoruz ve çok yaygın olarak jeotermalden yararlanıyoruz" dedi.

Atavatan Türkmenistan haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Afyon Yerel Basın haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Sanal Basın haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanmsı yeterli olacaktır.

alt

20. TKG grubu üyesi Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV (sol başta) ve 12. TKG grubu üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (soldan 2.) Türkmenistan heyeti ile birlikte 8 Mayıs 2018 Salı günü Afyonkarahisar Valisi'ni ziyaret etti. 

Türkmenistan turizm şirketleri için düzenlenen çalışma ziyareti kapsamında Afyonkarahisar'a gelen heyet Vali MUSTAFA TUTULMAZ'ı (sağdan 5.) ziyaret etti. Türkmenistan’dan gelen heyet, Vali Tutulmaz’a Türkmenistan’a özgü hediyeler takdim etti. Akşam saatlerinde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban İkbal Termal tesislerinde Türkmen heyetiyle akşam yemeğinde buluştu.

Afyonkarahisar Valiliği web sayfasında yayınlanan habere ve farklı fotoğrafa ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Afyon Haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Gazete 3 sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kocatepe Gazetesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkmenistan heyetinin Afyonkarahisar Valisi'ni ziyaretine ait haberin ayrıntılarına Atavatan Türkmenistan haber sitesinin bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Afyonkarahisar Kültür Müdürlüğü'nün web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

TOBB tarafından Ankara, Konya, Karaman ve İstanbul'da düzenlenen 12. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan  MERDAN GURBANDURDYEV  inşaat, mühendislik, turizm ve genel ticaret alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır.

alt

20. TKG programı katılımcısı Dr. DOVRAN ORAZGYLYJOV Türk ve yabancı şirketlere hukuk, yönetim, muhasebe konularında hizmet sunan, medya, tercüme, eğitim ve insan kaynakları konularında faaliyet gösteren, “Atavatan Türkmenistan” internet gazetesini yayınlayan şirketler grubu sahibidir.