alt

Kosova'nın prizren kentind ehyaşatyan 1. TKG üyesi ADNAN MUHAMETİ (sol başta), 2. TKG üyesi DAVER KAZAZ (soldan 3.) ve 9. TKG üyesi İRFAN FUSHA  (soldan 4.) T.C. Priştine Büyükelçiliği'nin katkılarıyla  başkent Priştine'de düzenlenen  "23  Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı"nın onuncu yılını kutlama törenine birlikte katıldı.

alt

 

T.C. Priştine Büyükelçiisi KIVILCIM KILIÇ  (soldan 4.) Kosova Türklerinin Milli Bayram kutlamalarının coşkulu geçmesi için özel çaba gösterdi ve kutlama programlarına katıldı.  

Kosova Türklerinin 23 Nisan Milli Bayramının 10’uncu yıldönümü bir hafta boyunca farklı şehirlerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kutlamalara Kosova-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsilen katıldı. T

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Türk Armoni Yıldızları TÜRKAY Orkestrası”nın verdiği konserlerle coşkusu artan kutlama etkinlikleri kapsamında, 10’uncu yılında Kosova Türklerinin toplumsal konularının ele alındığı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplumsal belleğin oluşmasında önemli yeri olan türkülerin önemi, Türkiye’den gelen konunun uzmanı akademisyenlerin sunumlarıyla ele alındı. Kosova Türk yazarlarının kitap tanıtım etkinlikleri gerçekleştirildi.

Aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın da kutlandığı etkinliklerde, çocuk şenliği, uçurtma festivali, futbol turnuvası ve diğer çocuk etkinlikleriyle bayram coşkusu daha da katlandı. 23 Nisan akşamı düzenlenen merkezi kutlama töreni birlik ve beraberlik mesajlarının yinelenmesine vesile oluşturdu.

Kosova Türklerinin, Soydaşlarımızın, 23 Nisan Milli Bayramını bir kez daha kutluyor, nice 10 yıllar diliyoruz.

alt

T.C. Priştine Büyükelçiliği faceebook sayfasında yayınlanan "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" fotoğraflarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TOBB tarafından Haziran 2005'de Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'nın Prizren şehrinden katılan ADNAN MUHAMETİ araba muayene istasyonu işletmektedir. Ayrıca inşaat ve dekorasyon işleri yapmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 18 Eylül-1 Ekim  2005 tarihleri arasında Ankara, Nevşehir ve Kayseri   illerinde düzenlenen 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programıkatılımcısı DAVER KAZAZ  Prizren'de mobilya sektöründe üretici olarak faaliyet göstermektedir. Son yıllarda İsviçre pazarına siparişe dayalı mutfak ve ev mobilyaları  üretimi yapmaktadır. Prizren şehrinde  mobilya üretim tesisi ve satış mağazası bulunmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı İRFAN FUSHA  Kosova'nın Türk şehir Prizren'de süt ürünleri ve konserve, turşu, reçel, temzlik malzemleri, şampuna vb. kalemlerin üretimi yapan şirket sahibidir. Ayrıca kurmuş olduğu iki farklı alışveriş merkezinde çok sayıda Türk ürününü pazarlamaktadır. ABİ Carsia adını verdiği bir laılşveriş merkezi  inşaatına yakında başlamayı planlamaktadır.