alt

18. TKG programı  heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağdan 3.) Cumhurbaşkanı'nın  Özbekistan ziyareti nedeniyle başkent Taşkent'te olduğu sırada, 29 Nisan 2018 Pazar günü dönem arkadaşları KHAYOTJON KABİROV (sol başta), MANSUR RAHİMOV (soldan 2.) ve AKRAM RADJABOV (sağdan 2.) ile yeniden görüşmekten memnun oldu.

alt

18. TKG programı Özbekistan grubu heyet başkanına başkent Taşkent'in gece güzelliklerini tanıtmak için hızllandırılmış şehir turu düzenleyerek, Özbek lokantasında ünlü Özbek Pilavı ikram etti. 

alt

KHAYOTJON KABİROV (sağ başta), marketler zincirinde üst düzey yöneticidir. Taşkent Ticaret Odası ve Taşkent Üreticiler Birliği üyesidir.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen  18. TKG programı katılımcısı AKRAM RADJABOV (sağdan 3.), sektör analizler, sektörel araştırmalar yapan, fizibilite çalışmaları yapan, yatırım projelerine ve iş geliştirme projelerine danışmanlık hizmeti veren, gıda, tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için makine ve ekipman araştırması yapan, ithalat süreçlerini yöneten şirket sahibidir. Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

alt

TOBB tarafından 30 Nisan -12 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen  18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV  (solda), modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

TOBB tarafından  düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda) akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde  (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.