alt

18. TKG programı  heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda) Cumhurbaşkanı'nın Özbekistan ziyareti nedeniyle başkent Taşkent'te olduğu sırada, 28 Niisan 2018 Cumartesi günü dönem arkadaşı AKRAM RADJABOV (soldaile görüşmekten memnun oldu.

alt

18. TKG programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (ortada) dönem arkadaşı AKRAM RADJABOV'u (sağda)  İstanbul  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi BEKİR YELKEN  (solda) ile tanıştırdı. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen  18. TKG programına Özbekistan'dan katılan AKRAM RADJABOV (solda), sektör analizler, sektörel araştırmalar yapan, fizibilite çalışmaları yapan, yatırım projelerine ve iş geliştirme projelerine danışmanlık hizmeti veren, gıda, tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için makine ve ekipman araştırması yapan, ithalat süreçlerini yöneten şirket sahibidir. Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

TOBB tarafından  düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı SALİH TAŞDİREK (sağda) akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde  (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.  

Özbekistan  Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev T.C. Cumhurbaşkanının ziyareti hakkında yaptığı açıklamada;  'Türkiye bizim uluslararası platformlarda ortağımızdır.  Görüşmemiz tarihidir' dedi. Yatırımlara ilişkin de konuşan Mirziyoyev, "İlk kez bir ülke ile çok büyük çaplı 24 anlaşmanın imzalandığını duyurdu. Özbekistan Cumhurbaşkanı, "Büyük büyük belgeler imzaladık. 3 milyar doların üzerinde değeri olan 50 yeni yatırım için mutabakata vardık" ifadesini kullandı.Özbekistan'ın Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne katılma kararı aldığını belirterek, " Özbekistan bayrağı da bu konseydeki bayraklar arasında yer alacaktır. Bişkek'teki toplantıya Özbekistan da katılacaktır, bu önemli, büyük bir karardır"  diye konuştu.

Miliyet Gazetesinde yayınlanan Özbekistan ziyareti haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Sabah Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.