alt

5. TKG programına Romanya'dan katılan NURTEN MAHMUDİ (sağda) Seferihisar Belediyesi tarafından 18-25 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen 6. Seferihisar Belediyesi Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere yöneticisi olduğu Çocuk Halk Dansları ekibi ile İzmir'e geldi.

6. Seferihisar Belediyesi Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 6. kez düzenlendi.

Seferihisarlı çocuklar Sırbistan, Ukrayna, Romanya, Polonya ve KKTC’den 105 çocuğu evlerinde misafir etti. Çocuklar bir hafta boyunca Seferihisarlı ailelerin yanında konakladı. .

8-25 Nisan 2018 tarihleri arasından Seferihisar'da kalan çocuklar, düzenlenen etkinliklerde yerel danslarından oluşan performanslar sergilediler.

Çocuk Halk Dansları Festivali 19 Nisan Perşembe günü düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Kendilerine özgü yöresel kıyafetleriyle kortejde yer alan çocuklar renkli görüştüler oluşturdu. 

Festival 20 Nisan Cuma günü Saat 16.30’da Ürkmez’de devam etti. 21 Nisan Cumartesi günü katılımcılar için  Efes, Meryemana ve Tire gezisi düzenlendi.. Aynı akşam gösteriler Tire Belediyesi ev sahipliğinde Tire halkı için sergilendi. 22 Nisan Pazar günü Saat 19.30’da Orhanlı Köyü’nde performanslarına devam etti. Çocuklar, 23 Nisan Pazartesi günü Gala Gecesi’nde sahneye çıktılar. Gala Gecesi Teos Marina’da gerçekleşti.

Seferihisar Belediyesi web sayfasında yayınlanan festival haberine bu linkten ulaşmak mümkündür .

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Biirliği tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURTEN MAHMUDİ (ikinci sırada, sağ başta) aile şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. Ayrıca gönüllü olarak, Türk çocuklarına ve gençlerine  Türkçe dersi vermekte, Türk kültürünü korumak ve güçlendirmek içingerçekleştirilen  kültürel ve soyal faaliyetlere destek olmakta, folklor gruplarını çalıştırmaktadır. Romanya Demokrat Türk Birliği üyesidir.

Romanya'da Türk kültürünü yaşatma konusundaki özverili çabaları ve ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kültür bağlarının gelişmesine  yaptığı katkılar nedeniyle 5. TKG programı katılımcısı, değerli arkadaşımız NURTEN MAHMUDİ'yi kutlar, teşekkür ederiz. 

Seferihisar Kaymakamlığı webs ayfasında yayınlanan Halk Dansları Festivali haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

Yeni Haber Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı festival haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

Seferihisar Çocuk Halk Dansları Festivali gala gecesi haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Festivalle ilgili farklı fotoğraflara ulaşmak için Seferihisar Belediyesi Çocuk Halk Dansları Festivali'nin facebook sayfasının ziyaretedilmesi önerilmektedir.