alt

15. TKG programına Karadağ'dan katılan RUZMİR OSMANOVİÇ (önde), 25 Nisan 2018 Çarşamba  günü turistik kent Bijelo Polje'de   Hotel Franca'da  düzenlenen sivil toplum hareketini güçlendirmeyi amaçlayan "Güçlü Toplum" konulu seminere katıldı.

Bijelo Polje'den Sivil Toplum Gelişimi Derneği düzenlediği toplantı ile, Citizens Forum (Güçlü Topluluk)'u  hayata geçirdi.
 
Bu etkinlik, AB'nin Karadağ Delegasyonu aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Topluluk-Güçlü Toplum” projesinin bir parçasıdır. Proje, STK'lar, Bijelo Polje'den Sivil Toplumun Gelişimi Derneği ve Cetinje Başkenti Aktif Bölgesi ile ortak olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının Geliştirilmesi Merkezi tarafından yürütülmektedir. Proje ortakları Kamu Yönetimi Bakanlığı, Belediyeler Birliği ve Bijelo Polje Belediyesi ve Cetinje Başkenti'dir. Projenin amacı, STK'ların Karadağ'daki yerel toplumun sosyal, ekonomik ve politik gelişimine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. 
 
Katılımcılar, Karadağ'ın kuzey bölgesinden yerel özerk hükümet, STK'lar ve vatandaşlar temsilcileriydi.

alt

Avrupa Birlliği desteği ile düzenelenen seminerin amacı, yerel düzeyde vatandaşların ve STK'ların politika oluşturma süreçlerine katılımını güçlendirmek için  bir yol haritası belirlemekti.

Sivil Toplum semineri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve farklı fotğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından  Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi RUZMİR OSMANOVIC elektronik sektöründe faaliyet gösteren, multimedya stüdyo çalışmaları  yapan   şirket ortağı ve üst düzey yöneticisidir. 

alt

16. TKG programına Karadağ'dan katılan MAHMUD MAKİ VUKOVİC  turizm konusunda 28 Nisan 2018 Cumartesi günü düzenlenen  çalıştayda sunum yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı  MAHMUD MAKİ VUKOVİC, zeytin ve mandalina üreticiliği alanında faaliyet gösteren, zeytinyağı üretimi yapan,  turizmle ilgilenen aile şirketinde yönetici olaralk görev yapıyordu. Bir süre önce Karadağ pazarında faaliyet gösteren bir Azarbaycan turizm firmasında yerel uzman olarak çalışmaya başlamıştır.