alt

11. TKG programına Rusya Federasyonu temsilcisi olarak katılan ALİSA BUROVA Uluslararası İş Birliği Platformu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 26 Nisan 2018  tarihinde düzenlenen "Yükselen Avrasya'da Türkiye-Rusya İlişkilerinin Geleceği" konferansının organizasyonunda görev üstlendi.

Uluslararası İşbirliği Platformu ve (UİP) Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile  Maxxroyal Otel Belek' de düzenlenen Antalya Zirvesi: "Yükselen Avrasya'da Türkiye- Rusya İlişkilerinin Geleceği" konferansının açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Türk ve Rus ilişkileri açısından büyük önem taşıyan konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını" söyledi.

Rusya Ankara Büyükelçisi Alseksey Erkhow, Rus-Türk ilişkileri noktasındaki bir konferansın Antalya’da yapılmasının önemli olduğuna değindi. Antalya’nın Rus-Türk ilişkilerinin başkenti olduğunu vurgulayan Erkhow, "Toplantının, Rusların en çok sevdiği tatil yeri olan Antalya’da yapılmasını anlamlı buluyorum. Geçen sene 4.7 milyon Rus turist Antalya’yı tercih etti. Bu sene daha da geniş bir kitleye Antalya ev sahipliği yapacak, bu rekoru kıracağımızı düşünüyorum. Bu bölgede on binlerce vatandaşımız ikamet ediyor. İki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesi hem turizm hem kültür hem insani açıdan gelişmesinin sınırları yoktur. Teknoloji ve ticaret alanında gelişmelerimiz iki devlet başkanının girişimleri sonucu hedeflenilen rakamlara mutlaka ulaşılacaktır. Bu hedefler büyük ama mutlaka erişmek için çabalayacağız. İlişkilerin daha da gelişmesi için doğru yerdeyiz. Rusya-Türkiye ilişkileri uluslararası arenada çok önemli bir yerde yer alıyor. Bizim çok güzel tecrübelerimiz mevcuttur. Rusya ve Türkiye’nin birlikte olduğu yerde mutlaka başarı ortaya çıkacaktır. Avrasya’nın yükseldiği yerde bu ilişkiler daha da bir önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe  Konuşan Girişimciler Programı'na Rusya Federasyonu'nu temsilen katılan ALİSA BUROVA yarı zamanlı olarak İstanbul ve Antalya'da yaşamakta, organizasyon ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.   

11. TKG programı katılımcısı ALİSA BUROVA'nın sahip olduğu Turkish Club Event Group çeşitli organizasyon hizmetlerini sunmaktadır. Moskova ve Türkiye'de (Antalya, İstanbul) kurumsal gece, konser, mezuniyet balosu, doğum günü vb etkinlikler düzenlemekte, Rus-Türk ve Rus düğün organizasyonu, sunuculuk ve DJ hizmeti vermektedir.Alya Organizasyon ve Tanıtım adındaki  alt şirketi ise, Moskova'da resmi heyet ziyaret organizasyon hizmetleri (uçak biletleri, otel, lojistik yer hizmetleri, rehber, tercuman hizmetleri) sunmaktadır.   

Antalya Büyükşehir Belediyesi'inin web sayfasında yayınlanan zirve haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan zirve haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Halk Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler Com sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için bu linkiin tıklanması yeterli olacaktır.