alt

TKG programlarına Bosna Hersek'ten katılan girişimcilerden; 5. TKG üyesi EMİR PASİÇ (sol başta), 4. TKG üyesi iNDiRA PASiÇ  (soldan 2.) ve 8. TKG üyesi NEDZMİN LJUCA  (sağ başta), 9. Saraybosna Uluslararası İş ve Yatırım Konferansı'na TOBB adına katılan İstanbul Ticaret Odası  Başkanı ŞEKİB AVDAGİÇ (sağdan 2.)  ile yakından ilgilendiler. 

Türkiye Odalalr ve Borsalar Birliği’nin "Altın Sponsor" olarak destek verdiği 9. Saraybosna İş Forumu, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Bosna Bank International ve İslam Kalkınma Bankası organizasyonunda, 53 ülkeden 1600`un üzerinde siyasetçi ve özel sektör temsilcisinin katılımıyla 25-26 Nisan 2018  tarihlerinde başkent Saraybosna’da başladı.
 
alt
 
18. TKG programına Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan AMAR  ADİLOVİÇ (soldan 2.) İTO Başkanlığına yeni seçilen ŞEKİB AVDAGİÇ'i (sağ başta) kutladı.  
 
İş Forumu kapsamında düzenlenen “Güneydoğu Avrupa Uluslararası Geçit Yolları” başlıklı panelde, TOBB'uu temsilen İTO Başkanı ŞEKİB AVDAGİÇ  katılımcılara hitap etti. Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Litvanya Eski Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers ve bölgeyi temsil eden üst düzey katılımcıların yer aldığı panelde Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile uygulamakta olduğu Gümrük Birliği hakkında değerlendirmelerde bulundu ve bölgenin kalkındırılması bağlamında Türkiye’nin çok büyük katkıları olacağını vurguladı.  

Forumun ikinci gününde gerçeklesen ‘Diaspora: Spor, Sanat, Kültür ve Yaratıcı Endüstri - Duyguların Yatırımlara Dönüştürülmesi’ oturumunda da konuşmacı olarak yer alan  İTO Başkanı ŞEKİB AVDAGİÇ, Boşnakların Türkiye’de diğer bütün ülkelerden farklı olarak diaspora olarak değil vatandaş olarak kabul edildiğini belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

alt

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan  EMİR PASİÇ (sol başta), Bosna Hersek Ticaret Odası Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

TOBB  tarafından  Ankara, Kayseri, Nevşehir ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan İNDİRA PASİÇ  başkent Saraybosna'da bulunan Ziraat Bankasında üst düzey yönetici olarak görev yapmaktadır. 

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NEDZMİN LJUCA (sağ başta)  halen Saray Bosna'daki Ziraat Bankasında yönetici olarak çalışmaktadır. Türkçe bilgisi sayesinde Bosna Hersek'te iş yapmak isteyen Türk girşimcilere yol göstermekte ve yardımcı olmaktadır.

 

alt

16. TKG üyesi  AMAR ADİLOVİÇ (sağda) 9. Saraybosna iş Forumu'nna katılan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birlliği  Balkan Ülkeleri sorumlusu DAMLA TUFAN (solda) ile tanışmaktan memnun oldu.

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan AMAR ADİLOVİÇbilişim alanında faaliyet gösteren ve danışmanlık, büyük işletmelere projelendirme, kurulum ve bakım hizmetleri veren şirket sahibidir. Saraybosna Ekonomi Odası üyesidir. 

TOBB web sayfasında yayınlanan 9. Saraybosna İş Forumu haberine ve farklı fotoğraflara ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

BosnaHersek web sayfasında  yayınlanan iş forumu haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Time Türk sitesinde yayınlanan Saraybosna İş Forumu haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Akşam Gazeteasinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanmması yeterli olacaktır. 

Haberler Com sitesinde yayınlanan 9. Saraybosna İş Forumu haberine bu linkten ulaşılmakatdır.