alt

 TOBB tarafından düzenlen 10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda)  Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. yıldönümüne ithafen TÜRKSOY tarafından 19 Nisan 2018 Perşembe günü başkent Ankara'da düzenlenen "Cengiz Aytmaatov'u Anma Yılı" açılış törenine ünlü ozanın oğlu ASKAR AYTMATOV (sağda) ile birlikte katıldı.

19 Nisan 2018 Perşembe günü  Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi'nde ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’ua Ama Yılı Açılış Programı gerçekleşti. Programda, Kırgız Milli Dram Tiyatrosu'nun piyesleri sunuldu.  

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun açılış töreni izlenimlerine aiit farklı fotoğraflara arkaadaşımızn facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) öncülüğünde düzenlenen Cengiz Aytmatov'u Anma Yılı Açılışı etkinliğine katılan Cengiz Aytmatov'un oğlu ve Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı ASKAR AYTMATOV,  TÜRKSOY'un 2018'i, "Cengiz Aytmatov'u Anma Yılı" ilan etmesi nedeniyle teşekkür etti.

Cengiz Aytmatov, sadece Türk dünyasının değil, bütün dünyanın önemli yazarlarından biridir.  "Aytmatov, eserleri 157'yi aşkın dile çevrilmiştir. Dünya tarihinde bütün eserleri sinemaya uyarlanmış tek Türk yazarıdır. 

TRT Avaz sitesinde yayınlanan "Açılış Programı" haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Kabar Haber Ajansı'nın sitesinde yayınlanan Cengiz Aytmatov Yılı açılış töreni  duyurusuna bu linkten ulaşmak mümkündür.

Mynet sitesinde yayınlaanan açılış töreni haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

CENGİZ AYTMATOV Yılı Açılış Törenine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak münmkündür.