alt

Bulgaristan'dan, 19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sağdan 5.), 10. TKG programı katılımcısı TİMUR HALİLOV (arka sırada, sağ başta) ve 18. TKG üyesi EDİS EMRE (arka sırada, soldan 2.) 2016 DTİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'na katılan Bulgaristan delegeleri ile yakından ilgilendi.

DEİK Dış Ekonomik Kurulu  tarafından  26-27 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul'da Lütfü Kırdar Kongre Salonunda düzenlenen DTİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Balkanlarda ve Almanya'da yaşayan TKG dönem arkadaşlarına  yeniden görüşme ve farklı dönem üyelerine ise tanışma fırsatı sundu.

alt

10. TKG programına Bulgaristan'dan katılan TİMUR HALİLOV (sağdan 2.), dönem arkadaşları Makedonya'dan İDRİS DERVİŞ  (sağ başta) ve Batı Trakya'dan  EROL AMET'i (sağdan 3.) ile Bulgaristan delegasyonunda  yer alan 19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ'yi (soldan 4.)  Kurultay Yemeğinde tanıştırdı.

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Yunanistan Batı Trakya temsilcisi olarak katılan  EROL AMET,  Bursa Uludağ Gıda Mühendisliği bölümü mezunudur. Yoğurt, ayran, peynir, tereyağı vb süt ürünleri üretimi yapan şirket sahibidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Makedonya'dan katılan İDRİS DERVİŞ inşaat malzemeleri ve banyo ürünleri toptan satışı yapan şirket sahibidir.  Makedonya Türk İşadamları Birliği - MATİB ve Makedonya Türkiye Ticaret Odası- MATTO üyesidir. 

10. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TİMUR HALİLOV,  sahibi olduğu TES Consulting  Ltd. şirketi ile  Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 

TOBB  tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan  katılan EDİS EMRE ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren ve iki fabrikada üretim yapan VES şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca; yatırım projeleri, inşaat ve enerji konularında danışmanlık hizmetleri sunan firmanın da kurucusudur. BULTİŞAD (Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası) Başkan Vekili  ve DTİK Bölge Temsilcisidir.

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞENER SABRİ  Bulgaristan'da ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.