alt

18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (arkada, sağdan 4.) MÜSİAD Yönetim Kurulu'nun TİKA Kırgızistan Temsilciliği ziyaretine katılarak, TİKA'nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırgızistan Şube Başkanı Muammer Akkaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Kırgızistan Program Koordinatörü ALİ MUSLU’yu ziyaret etti.

Ziyarette MÜSİAD üyeleri kendi alanları ile ilgili bilgi aktardıktan sonra, TİKA Kırgızistan Program Koordinatörü Ali Muslu da, TİKA projelerini yansıtan tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Muslu, Türkiye Hükümetinin TİKA aracılığı ile Kırgızistan’da ekonomiye, inşaata, tarım ve hayvancılığa, eğitime, sağlığa, sosyo-kültürel kalkınmaya destek sağladığını ve bundan sonra da bu türlü yardımlarını sürdüreceğini ifade etti. Muslu, "Özgen ilçesinde heyelan mağdurları için konut inşa ettik. Milli Tarih Müzesi’nin yeniden yapılanmasını bitirdik. Ayrıca en önemli projelerimizden olan Kırgızistan – Türkiye Dostluk Hastanesinin inşasını da tamamladık. İnşallah yakınlarda Kırgızistan Cumhurbaşkanının katılımı ile hizmete açacağız" dedi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Giriimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (soldan 2.), inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görebv yapmaktadır.  

Bişkek Golden Bridge News kanalında yayınlanan ziyaret haberinin görüntüsüne bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür. 

alt

Kabar haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.