alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına İran'ın Tebriz kentinden katılan MEHDİ ASL MONADİ (soldan 8.)  Ağrı ile Tebriz  ve Ağrı-Urimiye arasında başlatılan ulaşımda Koordinatör Yönetici olarak görev üstlendi.

Ağrı Valiliği tarafından başlatılan seferler kapsamında her gün Ağrı’dan İran’a minibüs seferleri yapılacak. Ağrı ile İran’ın Xoy, Urimiye ve Tebriz illeri arasında karşılıklı olarak yapılan anlaşmalar sonucunda 23 Şubat 2018 Cuma günü  minibüs seferleri başladı. Valilik önünde yapılan uğurlama  programında minibüs ve yolcular hazır bulundu. Ağrı’dan İran’a gidecek yolcular kurban kesilerek uğurlandı.

Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban burada yaptığı konuşmada, Ağrı’nın İran ile 87 kilometrelik sınır hattı olduğunu kültür, tarih ve inançların birbirine çok yakın olmasına rağmen başka illerin İran’ın sınır kentleri ile yakın ilişkilerde olduğunu ancak Ağrı’nın İran’a bu kadar yakın olması ve Türkiye’nin en büyük karasal sınırının Ağrı’da olmasına rağmen bu ticaretten ve ilişkilerden yararlanamadıklarını söyledi.

CNN Türk sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.
Vali  törende yaptığı konuşmada; "ilimizin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini geniş kitlelere ulaştırmak, bölgenin turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak, ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla  Ağrı ile İran’ın Urumiye ve Tebriz kentleri arasında transit minibüs seferleri başlatılmıştır." dedi.     İki ülke arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamak ve geliştirmek amacıyla başlatılan seferler, her gün sabah saatlerinde İran'dan Ağrı'ya, öğleden sonra ise Ağrı'dan İran'a yapılacaktır.
 
Karşılıklı seferlerden birinin İran'ın Maku kenti üzerinden Tebriz'e, diğerinin ise Hoy üzerinden Urumiye'ye yapılacağını ifade eden Vali Elban, ‘’Bu kadar yakın olmamıza ve Türkiye'nin en büyük karasal sınır kapısında bizde olmasına rağmen, bu ticaret ve ilişkilerden hiç yararlanamıyorduk. Hemen hemen hiç İranlı misafirimiz yok, neredeyse havaalanımızı kullanan hiç İranlı kardeşimiz yok. Bu insanlar bizim Gürbulak Sınır Kapısı'ndan transit geçip Erzurum, Trabzon gibi farklı şehirlere gidiyorlardı ama bize bir türlü gelmiyorlardı‘’ dedi. Her iki taraf arasında güven ortamının oluşması için seferlerin Ağrı Valiliği tarafından başlatıldığının altını çizen Vali Elban ilerleyen zamanlarda sistem oturduğunda bu seferlerin özel sektöre devredileceğini kaydetti. 
 
Ağrı Valiliği web sayfasında yayınlan haberin ayrıntılarana ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MEHDİ ASL MONADİ (sağdan 2.) Ağrı Valiliği minibüs seferiyle Tebriz'e ulaşan ilk heyet iile yakından ilgilendi ve  şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmeleri için konuklara eşlik etti.  

Ağrı ve Gerçekleler sitesinde yayınlanan ilk Tebriz seferi ve şehir gezisi izlenimlerine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Ağrı Hürses sitesinde yayınlanan Tebriz izlenimleri yazısı ve gezi fotoğraflarına ulaşmak için bu linkin  tıklanması yeterli olacaktır.

alt

5. TKG programı katılımcısı MEHDİ ASL MONADİ (soldan 4.) Ağrı'dan gelen konuklara Kenduvan  bölgesini gezdirdi.

You Tube'da yayınlanan "Ağrı'dan Tebriz'e İk Sefer"in görüntülerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

Havadis Ağrı sitesindde yayınlanan Tebriz gezisi izlenimlerine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için  bu linkin tıklanması önerilmektedir.

Ajans 04 Ağrı'nın Haber Sitesi tarafından yayınlanan görüntülü habere  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara Ve İstanbul'da düzenlenen 5. TKG programına İran'ın Tebriz kentinden katılan MEHDİ ASL MONADİ genel ticaretle uğraşmaktadır. Sahip olduğu şirket sanayi yağları ( Hydrolic-Spindle Oil-Parafin-SN Oils) ve taş( Mermer, Granit, Travertine, Onyx) üretimi ve ihracatı konularında faaliyet göstermektedir. Tebriz Ticaret Odası üyesidir.