alt

Türkiye - Moldova İş Forumu 23 Mart 2018 Cuma günü TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'nun ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin İstanbul hizmet binasında, Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı CHİRİL GABURİCİ (soldan 2.) ve Ekonomi Bakanı NİHAT ZEYBEKÇİ'nin  (sağdan 2.) katılımlarıyla düzenlendi. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye- Moldova Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Moldova’daki Türk yatırımcıların, Moldova’nın iktisadi ve siyasi dönüşümünden ve küresel ekonomiyle bütünleşme yönünde attığı adımlardan heyecan duyduğunu belirterek, “Türk iş dünyası Moldova ekonomisine daha fazla yatırım yapmak istiyor” dedi.​

Moldova’ya gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlatan Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Demokrat Parti Başkanı Sayın Pılahutnik, Başbakan Sayın Filip ve Gagavuzya Başkanı Sayın Vilah heyetimizi kabul etti. Moldova hükümetiyle verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

alt

Açılış konuşmalarının ardından, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Moldova İşadamları Derneği Genel Direktörü Alexandru Baltag (sağdan 2.) tarafından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin şahitliğinde "İşbirliği Anlaşması" imzalandı. 

Türkiye-Moldova İş Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara ulaşamak için TOBB web sayfasında yayınlanan habere ait bulinkin tıklanması yeterli olacaktır.