alt

9. TKG programına Arnavutluk'tan katılan ASTRİT KURTİ (sağda), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen 40. IFT (Uluslararası Turizm Fuarı) kapsamında stant kurarak, şirket tanıtımı yaptı.

Sırbistan'ın ev sahipliğinde 55 ülkeden bin 200 firmanın katıldığı 40. Uluslararası Turizm Fuarı 22 Şubat 2018 Perşembe günü  açıldı. Fuarı yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti.

Fuar alanında ITTFA Fuarı’nın yanı sıra The Food Service Industry Fair (HORECA) ve The International Wine Fair (BEOWINE) fuarları da ziyaretçilerini ağırladı. 

Türkiye standı 1. Hall'de yer aldı ve ziyaretçilere turizm destinasyonlarının tanıtımı yapıldı. Turizm Ajansı tarafından hazırlanan TÜROB Hotel Dergisi, bu yıl ITTFA'ya Sırpça dilinde hazırlanan özel tanıtım eki ile katıldı. Türkiye Otelciler Birliği'nin destekleri ile hazırlanan Türkiye tanıtım eki, Türkiye standından ziyaretçilere dağıtıldı.

Turizm Ajansı sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Başkent Belgrad 'daki Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılışa Başbakan Ana Brnabic, Turizm Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, Yunanistan Turizm Bakanı Elena Kudura ve Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç de katıldı.

Fuar alanında ITTFA Fuarı’nın yanı sıra The Food Service Industry Fair (HORECA) ve The International Wine Fair (BEOWINE) fuarları da ziyaretçilerini ağırladı. 

Fuarın bu yılki partner ülkesi Yunanistan'ın Turizm Bakanı Elena Kudura, geçen yıl Yunanistan'ı 850 bin Sırp turistin ziyaret ettiğini aktararak, turizmin insanlar arasında köprü kurduğunu kaydetti.

Beyaz Gazete'de yayıjlanan fuar haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 'International Fair of Tourism (IFT) Belgrad'da Alanya tanıtımı yapıldı. Tanıtım çalışmalarını Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yetkilisi Mehmet Çelik yaptı. IFT Belgrad'a Alanya'dan otel ve acente işletmecilerinin geçen yıla göre daha fazla katılım gösterdiklerini söyleyen Çelik, erken rezervasyon rakamlarının Türkiye açısından memnun edici seviyelerde olduğunu dile getirdi.

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

9. TKG üyesi ASTRİT KURTİ'nin (sıol başta)  Belgrad Turizim Fuarı izlenimlerine  ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının linkinden ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk'tan  katılan ASTRİT KURTİ  turizm sektöründe ulaşım, konaklama hizmetleri veren "İnTour" şirketinin sahibi ve üst düzey yönetcisidir. Ayrıca Harmonia Hotels Group'un üst düzey yöneticisidir.  Arnavutluk Ticaret Odası Üyesidir.

alt

9. TKG üyesi ASTRİT KURTİ (sağda) Almanya'nın başkenti Berlin'de 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen  ITB Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarında stant kurarak, şirket  ve ülke tanıtımı yaptı.

Dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin) bu yıl 52. kez kapılarını dünya turizmcilerine açtı.. Almanya’nın Berlin kentinde 7-11 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen fuar beş kıta ve 180’den fazla ülkeden yaklaşık 1000 üst düzey nitelikli alıcıyı 10 bin dolayında katılımcıyla buluşturdu. 160 bin metrekarelik alandaki 26 salondan oluşan fuarda Türkiye bu yıl 3 bin 79 metrekarelik alanda tanıtım yaptı. İzmir de Türkiye’nin en önemli hedef pazarlarından birisi olan Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası’nda 40 metrekarelik bağımsız stantta tanıtılacak. İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama, Selçuk, Konak ilçe belediyeleriyle İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticaret Odası, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği İzmir standında bir araya geldi.

Dünyanın en önemli turizm etkinliği olarak kabul edilen “Uluslararası Turizm Borsası – ITB Berlin Turizm Fuarı”, bu yıl 7-11 Mart tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de 52. kez düzenlendi. Almanya’nın olduğu kadar dünya turizm endüstrisinin de nabzının attığı fuarda 2018 yılına ilişkin pozitif beklentiler öne çıktı. Fuara katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2018 yılında Almanya’dan gelen turist sayısında rekor hedeflediklerini açıkladı. Firuz Bağlıkaya, “Almanya Türk turizm sektörü için vazgeçilmez pazar. Türkiye de Alman turistler için vazgeçilmez destinasyon. Bu yıl, Alman turistlerin Türkiye’ye güçlü bir şekilde döndükleri bir yıl olacak. Şu ana kadar Türkiye rezervasyonları çokiyi gidiyor. 2018 yılı sonunda Alman turist sayısında rekor seviyelere çıkacağız”değerlendirmesinde bulundu.

TÜRSAB tarafından hazırlanan 52. Berlin Turizm Fuarı Raporu'na bu linkten ulaşılmaktadır.

Turizm Günlüğü sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı sitesinde yayınlanan ayrınılı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. TKG programı üyesi ASTRİT KURTİ (sağ başta) 12-15 Mart 2018 tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı'a katılarak, ülke ve şirket tanıtımı yaptı.

25. Moskova Uluslararası Seyehat ve Turizm Fuarı  hakkınd ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Rusya'nın en büyük ve en önemli turizm buluşması Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı, 13 Mart'ta 25. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Turizm sektörünün merakla beklediği MITT Moskova Turizm Fuarına  Alanya’dan çok sayıda turizmcinin yer aldığı  Fuarda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kamburoğlu temsil etti.. Fuarın ilk günü Alanya standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret ederek, turizmcilerle görüştü. ALTAV yöneticilerinin de yer aldığı stand ilk gün katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Alanya TSO web sayfasında yayınlanan fotoğraflı açılış haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

9. TKG programı katılımcısı ASTRİT KURTİ'nin (solda) MITT Moskova Turizm Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır.

Rusya’nın en büyük ve en önemli turizm buluşması Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT)  kapsamında en büyük standı  Türkiye kurdu ve standın açılışını ise Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. Bakan Numan Kurtulmuş, açılışta yaptığı konuşmada, Rus pazarının Türkiye turizmi bakımından fevkalade önemli olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın  web sayfasında yayınlan fuar haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır