alt

13. TKG programına Tacikistan'dan katılan GAFUR RAJABOV (sağda) yeni eğlence temaları konusunda piyasadaki yenilikleri yerinde görmek ve bağlantılar yapmak üzere ABD' de bulunduğu sırada 9 Şubat 2018  Cuma günü New York şehrinde eski dostları ile buluştu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'den katalan GAFUR RAJABOV   turizm alanında faaliyet gösteren tur operatörlüğü ve yolcu taşıma alanında faaliyet gösteren şirkette üst düzey yöneticidir.  

Bir grup yatırımcı ile birlikte başkent Duşanbe'de temalı eğlence parkı projesi gerçekleştiren GAFUR RAJABOV Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

alt

13. TKG programına Almanya'dan katılan  OSMAN SİRKECİ (sağda) konuk  öğretim görevlisi olarak bulunduğu Malta Üniversitesi'nin ev sahipliğinde,  1-7 Ekim 2018 tarihlerinde Malta Adası'nda  Gozo Adası Belediyesinin  desteğiyle, Giresun Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin katılımlarıyla "Global Street Economy" başlıklı  bir konferans düzenlenerek, "Mikro Ölçekli Sokak Ekonomisi" konusunun  tüm boyutlarıyla incelenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

13. TKG üyesi OSMAN SİRKECİ'nin Karadeniz Ekonomi Dergisi'nde yayınlanan"Sokak Ekonomisi Bildiirgesi" başlıklı yazısına ulaşamak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

alt

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı OSMAN SİRKECİ, programdan sonra doktora çalışmasını tamamlayınca Türkiye'deki üniversitelerde öğretim elemenı olarak  görev almıştır. Hakkari, Trabzon  ve Giresun'daki üniversitelerde çalışırkan özellikle girişimciik  ve yenilikçilik konularına odaklanmıştır.  

13. TKG üyesi OSMAN SİRKECİ konuk öğretim üyesi olarak 2017 yılında görev yaptığı Malta Üniversitesi ile Giresun Üniveristesi arasında kurulan  işbirliği kapsamında "Sokak Satıcıları "(Mikron Girişimcilik)  konusunda  geliştirilen projede sorumluluk üstlenerek,  düzenlenece k" Sokak Ekonomisi" konferansının  hazırlıklarını yürütmektedir.

alt

13. TKG programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA haftasonu tatilinden yararlanarak 28 Ocak 2018 Pazar günü Sırbistan'ın turistik şehri  Niš Fortress'i ziyaret etti.

TOBB tarafından Ankara, Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen  13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA  Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da ortakları ile birlikte kurduğu Yabancı Dil Merkezinde İngilizce Türkçe ve Bulgarca dillerinde eğitim vermektedir.