alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan MARAT SHYRYMBAYEV (sol başta) 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde YTB tarafından Ankara'da düzenlenen "Mezun Dernekleri Eğitim Programı" sırasında Yurtdışı türkler ve Akraba Topluluklar  Başkanı MEHMET KÖSE (soldan 2.) ve YTB Başkan Yardıımcısı SAYİT YUSUF (sağ başta) ile görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)  tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Yeniden: Mezun Dernekleri Eğitim Programı”  23 Kasım 2017  Çarşamba günü Ankara'da düzenlenen törenle başladı.

alt

19. TKG programı katılımcısı YELİK SOLTANAYEVA (sol başta) T.C. Almaty Başkonsolosluğu  Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır. Al-Farabi Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Dili Bölümünden mezundur.  Ayrıca, AÜ Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde konuk öğrenci olarak  bir yıl öğrenim görmüştür.

Türkiye Mezunları facebook sayfasında yayınlanan Ankara Eğitim Programı video görüntüsüne bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG  programı katılımcısı MARAT  SHYRYMBAYEV (solda) konuşmacılara kaftan ve kalpak giydirdi.

Mezun Dernekleri Eğitim Programı kapsamında;  Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın “Türk Dış Politikası” konulu sunumu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bir Medeniyet Tasavvuru: Türkiye Mezunları" başlıklı sunumu,  T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı - TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam "Türkiye'nin Kalkınma İşbirliği Politikası" başlıklı sunumu,  Başbakanlık Baş Müşaviri Dr. Cemalettin Haşimi "Çok Boyutlu İletişim: Üye, Gönüllü ve Paydaşlarla İletişim" konu başlıklı sunumu, TÜRKİYE MAARİF VAKFI Başkanı Prof. Dr. Birol AKGÜN ise,  "Türkiye'nin Yurtdışı Eğitim Politikası" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. 

alt

19. TKG üyesi MARAT  SHYRYMBAYEV (sağdan 6.) Almatı Türkye Mezunları Derneği kurucu başkanı olarak divanda yer aldı ve konuşma yaparak, projelerini anlattı.

Anadolu Ajansı'nın sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

DEİK'in web sayfasında yayınlanan Türkiye Mezunları Buluşması haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Makedonya'da yayınlanan Yeni Balkan Gazetesinde yer alan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Gümülcine'de yayınlanan Gündem Gazetesi'nın fotoğraflı haberine bu linkten  ulaşılmaktadır.

En Son Haber sitesinde yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan MARAT  SHYRYMBAYEV (sağda) Almatı şehrinde yaşamaktadır ve toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir.