alt

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, 12 Şubat 2018 Pazartesi günü  başkent Aşkabat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti.​

Kabulde, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ekonomik ilişkiler ve sürdürülmekte olan projeler ele alındı.

 

Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin Türkmenistan’daki faaliyetlerinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkmenistan her zaman yabancı şirketlerden gelecek uluslararası iş birliği tekliflerini değerlendirmeye açık" ifadesini kullandı.

İki ülke arasında ekonomik alanda muazzam bir potansiyel bulunduğu ifade edilen görüşmede, ekonomik işbirliğinin daha da ileriye götürülmesine yönelik değerlendirmeler yapılırken, Tepe Türkmen'in inşa ettiği Cam Fabrikası gibi Türk şirketlerinin Türkmenistan’da yürüttüğü projelerin son durumu ele alındı.

 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

Finanas Haberler Com sitesinde yayınlanan kabul haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

 

alt

 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) tarafından 3 Mart 2015 tarihinde Fahri Doktora Diploması verilmişti.

TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki ülkenin işbirliğinin, bütün bölgenin kaderini değiştireceğini belirterek, tek milletin farklı iki devleti olduklarını bir kez daha teyit ettiklerini söyledi.​

 

TKG web sayfasında yayınlanan Fahri Doktora Töreni  hebbaeine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

 

alt

5. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılmak üzere, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a giden  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  11 Şubat 2014 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilmişti.

TKG web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.​