alt

15. TKG programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAHİMOVA Beylikdüzü TÜYAP Fuar merkezinde 4-12 Kasım 2017  tarihleri arasında düzenlenen 36. Kitap Fuarı'nı ziyaret ederek, yeni çıkan kitaplardan satın aldı, yazarlar ile görüştü ve kitaplarını imzalatmaktan memnun oldu.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı, 4 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de Kore Yayıncılar Birliği Başkanı  Yoon CHUL-HO ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ tarafından  açıldı.

12 Kasım 2017 Pazar akşamı saat 19.00’da rekor sayıda kitapsever ve sanatseverin ziyaretiyle sona eren 36. Kitap Fuarının katılımcı sayısı geçtiğimiz yıla oranla %20’ye yakın artış göstererek 742.445 ziyaretçiye ulaştı. Fuaar kapsamında  imza günleri düzenlendi, genç sanatçılar ve sanat inisiyatifleri özel sergiler açtı.

36. Kitap Fuarı hakkkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Bulgaristan'dan katılan  MECBURE EFRAIMOVA  (sağda) Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bir süredir İstanbul'da yaşamakta ve çalışmaktadır.

15. TKG üyesi MECBURE EFRAHİMOVA 'nın 26. Kitap Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. TKG Programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞENER SABRİ (soldan 4.) 23-28 Ocak 208 tarihlerinde düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı ziyaret etti.

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı 14.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda (CNR İMOB) katma değerli ihracatın önünü açan ürünler sergilendi. Mobilya sektörünün 2018 için hedeflediği 3 milyar dolar ihracatın önemli bir bölümünün gerçekleştirileceği 14.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB), CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) iş birliğinde düzenlenen fuarın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve mobilya sektörü temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Türk mobilya endüstrisinin en güzel örneklerinin sergilendiği CNR İMOB'un modern, klasik, eskitme ve modüler mobilya, yatak ve yatak grupları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bebek ve genç odaları ile mobilya aksesuarlarından oluşan ürün grupları, zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağaza sorumlularının beğenisine sunuldu.

14. İstanbul Mobilya Fuarı hakkında ayrıntılı bilgillere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Dünya Gazetesinde yayınlan fuar  açışının fotoğraflşı haberine ulaşmak için bu linklin tıklanması gerekmektedir. 

19. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı katılımcısı ŞENER SABRİ ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır.