alt

18. TKG programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV  (solda)  ve 17. TKG üyesi ULUGBEK HOLMATOV ortağı ve üst düzey yönetici olduğu Meyveli Plants şirketinin yetiştirdiği California kökenli Chandler salkım ceviz fidanlarının Özbek çiftçisine tanıtımı için bir günlük iş geliştirme semineri düzenledi. 

alt

17. TKG programı Üyesi ULUGBEK HOLMATOV (ayakta) 26 Ekim 2017 Perşembe günü,  başkent Taşkent'te, Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği'nin (AMBIT) desteğiyle, meyve üreticileri tarafından Türk bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen  iş geliştirme seminerinde sunum yaptı.

Etkinliğe ülkenin değişik bölgelerinden, özellikle Taşkent şehir ve bölgesi, Jizzakh, Kashkadarya, Surhandarya, Fergana, Namangan, Harezm ve Andican bölgelerinden yaklaşık 100 girişimci ve çiftçi katıldı.

Dört saat süren iş geliştirme seminerine katılan konuklar etkinliğin sonuna kadar yapılan sunumları büyük ilgi ve diikkatle izlediler. Katılımcılar ceviz üreticisi firma yetkililerine ve tarımsal üretimle ilgilenen akademik danışmanlara konu ile ilgili  dizi soru sordu.

Benzer iş geliştirme seminerlerinin diğer bölgelerde de tekrarlanmasına karar verildi. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriiği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihlerinde Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına başkent Taşkent'ten katılan  ULUGBEK HOLMATOV Uluslararası İş ve Teknoloji Birliği -AMBİT Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AMCHAM (Amerikan Chamber), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir. 

alt

Meyvali Plants şirketinin facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

TOBB tarafından 30 Nisan -12 Mayıs 2015 tarihlerinder Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girşiimciler programına Özbekistan'dan katılan MANSOOR RAHİMOV  (ayakta, sağdan 2.) modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Birliği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.