alt

TOBB tarafından düzenlenen 10. TKG programına Romanya'nın Köstence şehrinden katılan EDEN GELAL (önde) eşi ve arkadaşları ile birlikte 26 Ocak 2018 Cuma günü İspanya'nın başkenti Madrid'i ziyaret ederek, uzun ve neşeli bir hafta sonu tatili  yaptı.

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı EDEN GELAL (sağda)  Romanya'nın tatil yöresi Köstence'nin Eforie Nord bölgesinde SİRİUS HOTEL'in sahibidir.  Ayrıca büyük gruplar ve düğünler için özel  lokanta işletmektedir. Aile işletmesi olarak tarımsal faaliyete de devam etmektedir. 

10. TKG üyesi EDEN GELAL  Romanya Müslüman Tatar Türkleri  Demokrat Birliği üyesidir.

alt

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYBEK UULU Aralık 2017'nin ilk haftasında gerçekleşen Rusya Federasyonu yolculuğu sırasında St Peterspurg kentini ziyaret  ederek, Çarlık döneminin ünlü yazlık sarayı, Hermiitage Müzesi'ni  gezdi.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. 

alt

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  başkent Moskova seyehati sırasında tarihi Kızıl  Meydan'ı da ziyaret etti.

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.

alt

10. TKG programına Özbekistan'dan katılan ALISHER KASIMOV  tarım makineleri üreticilerini ziyaret etmek ve yeni siparişler vermek üzere sık sık Avrupa ülkelerini ziyaret etmektedir.

2018 yılının Ocak ayında Avusturya ve İtalya'da  traktör üreticilerinin fabriikalarını ziyaret ederek, yeni bağlantılar yapan 10. TKG üyesi ALISHER KASIMOV  boş zamanlarında Allplerin eteklerinde kurulmuş tarihi Hallstat  kasabasını ziyaret etti ve çevredeki dağlarda yürüyüş yaptı. 

ALISHER KASIMOV'un Avusturya izlenimlerine ait facebook albümüne bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

10. TKG üyesi ALISHER KASIMIOV'un Alp Dağları eteklerindeki yürüyüş rotalarına ait fotoğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

ALISHER KASIMOV'un  İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik gezisine ait fotoğraflarına ise bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB  tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı üyesi ALISHER KASIMOV, tarım makineleri alanında satış, temsilcilik ve danışmanlık hizmetleri veren Promzona şirketininin kurucusu  ve üst düzey yöneticisidir. Ayrıca, yatırım ve teknoloji ve dış ticaret alanlarında danışmanlık hizmet veren Megaskidka adlı şirketin kurucusu ve başkanıdır.