alt

4. TKG programına Kazakistan'dan katılan SADYR EİBOV (sağdan 4.) 6 Aralık 2017 Çarşamba günü Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen  "Ahıska Türkleri"  toplantısına katıldı.

6 Aralık 2017 tarihinde DATÜB Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Kassanov Ziyatdin İsmihanoğlu Kırgızıstan başkenti Bişkek’te Ahıska Türkleri ile bir araya geldi. Toplantıyı DATÜB Kırgızıstan temsilcisi Abdullah Mahmudov açtı. DATÜB tanıtım filminden hemen sonra söz alan DATÜB Genel Başkanı, Birliğin dokuz ülkede yaşayan Ahıskalı kardeşlerimizin sorunları çözmek  konusunda ve Türkiye’de soydaşlarımıza vatandaşlık verilmesi hususunda geçekleştirdiği faliyetler hakkında bilgiler verdi. 

Bişkek Ahıska Türkleri toplantısının farklı fotoğraflarına ulaşmak için 4. TKG üyesi ve DATÜB Genel Başkan Yardımcı SAYR EİBOV'un facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. 

alt

 DATÜB Genel Başkanı tarafından Ahıska halkına hizmet edenlere ve Kırgızıstan soydaş önderlerine hizmet şeref ve teşekkür belgeler ile DATÜB plaketlerini sundu.

Bişkek toplantısı konusunda DATÜB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı footğraflara ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

 alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV (sağda) Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev alarak, Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlenmiştir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan SADYR EİBOV  görevi nedeniyle dünya üzerine Ahısklıarın toplu olarak yaşadığı ülkelere  (Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna vb) sık sık seyhat etmekte, Ahıska topluluklarının  yerel  liderleri ile buluşmakta, sorunları yerinde tespit ederek çözüm önerileri üretmektedir.