alt

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere 16 Kasım 2017 Perşembe günü  Rize’ye gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı  ZURAB PATARADZE,  Rize Belediyesi'ni ziyaret etti. 6. TKG programı katılımcısı  ve Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı TAMAZ SHAVADZE (sağdan 2.) Rize Belediye Başkanı ile yapılan görüşmeye eşlik etti.

Başbakan Pataradze’yi ziyaretinde, Belediye  Başkanı  Prof. Dr. REŞAT KASAP makamında ağırladı. Görüşmede ekonomik,  ticari ve tarımsal konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Rize Belediyesi'nin web sayfasında yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. TKG programı katılımcısı TAMAZ SHAVADZE (ortada) Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı ZURAB PATARİDZE'nin  (solda)  Rize ziyareti sırasında Vali ERDOĞAN BEKTAŞ  (sağda)  ile yaptığı görüşmede çevirmenliği üstlendi.

Acara Başbakanı Rizeli iş adamlarının Batum'da başarılı işler yaptığını ifade etti ve  "geçen yıl  7 milyon insanın Batum'a gelmesinde Rizelilerin desteği bulunuyor. Bu konuda bize iş adamları yardımcı oluyorlar. Bu desteğiniz ve yardımlarınız sayesinde 7 milyon rakamı gelecek yıl daha da artacaktır. Ekonomik, kültür, spor ve eğitim dallarındaki güzel ilişkilerimiz ve dostluğumuz daha da pekişecektir." dedi.

alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı  üyesi değerli arkadaşımız TAMAZ SHAVADZE'ye (soldan 3.),   iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yapmış olduğu katkılar nedeniyle teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.Başbakan Pataradze (soldan 2.), ziyaret anısına Vali Bektaş'a (sağdan 3.)  bir tablo armağan etti.

Vali Bektaş ise Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Pataradze'ye Rziie Çayı hediye etti.

Rize Valiliği'nin web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Günebakış haber  sitesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.