alt

18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (soldan 3.) Bursa'da düzenlenen  Ahıska Türkleri çalıştayında konuşma yaptı.

24 Eylül 2018 tarihindde Bursa  Barış Manço Kültür Merkezi’nde Bursa merkezli Ahıskalı Türk Cemiyetleri Temsil Heyeti tarafından Uluslararası İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya yurtdışından iştirak eden temsilciler şunlardı;

Azerbaycan Ahıska Türkleri Vatan İçtimai Birliği Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Halilov,

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB)  Meclis Üyesi ve Cemiyet Üyesi Tevfik Rızayev,

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ZAVURBEK SALİOĞLU TURMANİDZE ve Dernek Üyesi Taşpolat Muhlisov, Rusya Federasyonu Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Başkanı Cavit Aliyev,

Kabardey Balkar Özerk Cumhuriyeti Ahıska Türkleri Cemiyet Başkanı ve DATÜB Meclis Üyesi Nusreddin Abbasov, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Birleşik Devletleri Ahıska Türkleri Temsilcisi İslam Şahbandarov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ahıska Türkleri Dernek Başkanı ve DATÜB Meclis Üyesi Hakan Uygun ve Ukrayna Ahıska Türkleri Temsilcisi Aydın Dursunov.

Gazete Bursa'da yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Ahıskalı Türk Cemiyetlerii Temsil Heyeti  Uluslararası İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı  24 Eylül 2017 tarihinde Bursa'nın Yıldırım ilçesinde düzenlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Giriimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 2.), inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir.

18.TKG üyesi ZAVURBEK TURNMANİDZE  Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşamaktadır. Ahıska Türküdür.