alt

Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri 18.01.2018  Perşembe günü 15. TKG programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV  (soldan 5.) başkanlığında T.C. Bişkek Büyükelçisi  olarak göreve başlayan CENGİZ KAMİL FIRAT'ı (sağdan 4.) ziyaret ederek, başarı dileklerini sundu.

16. TKG programı katılımcısı ve Egemendik Derneği Genel Koordinatörü MİRBEK OKENOV (soldan 3.), 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURLAN SULAIMANOV (soldan 4.), 18. TKG programı katılımcısı  MİRBEK KAZANBAKOV  (sağdan 2.) ve  14. TKG üyesi  URAN NİAZALİEV (sağ başta)  dernek yönetim kurulu üyeleri olarak T.C. Bişkek Büyükelçisi ile tanıştılar ve başarılar dilediler.

Kırgızistan’dan Türkiye’ye yüksek öğrenim için giden Kırgız gençleri mezuniyetten sonra ülkelerine  döndüklerinde hem Kırgızistan'a hem Türkiye-Kırgızistan ilişkilerine hizmet etmek amacıyla kurdukları “Egemendik” Derneğinin Yönetim Kurulu Üyeleri T.C.  Büyükelçiliğiminde ağırlanmıştır ve hayata geçirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

T.C. Bişkek Büyükelçilği'nin facebook sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Egemendiik Türkiye Mezunlaraı Derneği Başkanı ve 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV (ortada) ve Dernnek Koordinatörü 16. TKG Programı katılımcısı MİRBEK OKENOV (solda) Büyükelçi CENGİZ KAMİL FIRAT'a armağan ettikleri ı portre hakkkında bilgi sundular.

Egemendiik Türkiye Mezunları Derneği'nin facebook sayfasında yayınlanan Büyükelçi ziyaretine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır:

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE  (solda) 18 Ocak 2017 Perşembe günü MÜSİAD üyelerii le birlikte  T.C.Büyükelçisi CENGİZ KAMİL FIRAT'ı ziyaret ederek, başarılar diledi.

alt

18. TKG üyesi ZAVURBEK TURMANİDZE (soldan 2.) Kırgızistan MÜSİAD üyelerinin T.C.Bişkek Büyükelçisini ziyaret programına katılarak, yeni Büyükelçiile tanıştı.

Kırgızistan MÜSİAD üyeleri yeni atanan Büyükelçi Cengiz K.Fırat ile tanışma amacıyla 18.01.2017 Perşembe günü nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. Görüşme sırasında iki ülke arasında ekonomik ve ticari alanda geliştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı ZAVURBEK TURMANİDZE Ahıska Türkleri Derneği yönetiminde görev yapmaktadır.

alt

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda) 3 Ocak 2018 Ççarşamba günü,  T.C.Bişkek Büyüklelçisi olarak atanan  CENGİZ KAMİL FIRAT'ı ziyaaret ederek,  yeni görevinde başarılar diledi ve  MANAS Destanı kitabından takdim etti.

TEMİRLAN SARLYKBEK UULU geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettpe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Llsans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.