alt

6. TKG programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  TAMAZ SHAVADZE (sağdan 2.)  Acara Özerk Cumhuriyeti  iş adamları heyetinin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretine eşlik etti.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı KONSTANTİNE MEGRELİSHVİLİ (sağdan 2.) ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği, “Ülke Günleri” kapsamında 8 Kasım 2017  Çarşamba günü Samsun’a geldi.

Heyet ilk olarak Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı SALİH ZEKİ MURZİOĞLU'nu (soldan 3.) makamında ziyaret etti.

Samsun TSO web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

6. TKG üyesi, Acara Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı TAMAZ SHAVADZE (sağdan 2.) toplantıda  yaptığı konuşmada, Başkan Murzioğlu’na düzenledikleri organizasyon için teşekkür ederek, “Sizlerin tecrübelerinizi, birikimlerinizi ve imkanlarınızı biliyoruz. Siz değerli işadamlarımızı işinizi geliştirmek ve tecrübelerinizden faydalanmaz için bölgemize bekliyoruz. Sizleri kendi vatandaşlarımızdan ayırmıyoruz. Yapacağınız yatırımlar için Oda olarak her türlü gereken desteği vermeye hazırız” diye ifade etti.

alt

Çarşamba Ticaret  ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı AHMET YILMAZ’ın (sağdan 8.) da bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Geleneksel hale getirdikleri “Ülke Günleri” kapsamında misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi. 

Acara  işadamları heyetinin Samsun TSO ziyaretine ait farklı fotoğraflara 6. TKG programı katılımcısı TAMAZ SHAVADZE'nin (soldan 7.)  facebook sayfasının linkinı tıklayarak ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 6. TKG programı üyesi değerli arkadaşımız TAMAZ  SAHAVADZE'ye  iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yapmış olduğu katkılar nedeniyle teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

alt

Milliyet Gazetesinde yayınlanan Samsun TSO ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Amisos haber internet sitesidne yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Haberler Com sitesinde yayınlanan fotoğraflı ziyaret haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

alt

6. TKG üyesi ve Acara TSO Başkanı TAMAZ SHAVADZE (sağ başta)   Acara  Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı KONSTANTİNE MEGRALİSHVİLİ'nin  (soldan 2.)  Samsun Valisi OSMAN KAYMAK'ı ziyaretine eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Konstnatine Megrelishvili  yaptığı açıklamada;  Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yatırıma açık bir bölge olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Acara, sürekli atılım yapan ve büyüyen bir bölge. Yabancı yatırımcılara son derece açığız. Bölgemizde 2016 yılında 688 yabancı firma kuruluşu yapıldı. Avrupa’da en düşük vergi mevzuatı uygulanan bölgeyiz. Son verilere göre dünyada ekonomik özgürlükler açısından 13'üncü bölge konumundayız. Son çıkartılan mevzuata göre Acara'nın yüksek geri kalmış bölgesine yatırım yaptığınız takdirde 10 yıl boyunca vergiden muafsınız. Bölgemiz, özellikle turizm, ulaşım, inşaat, sanayi, finans sektörlerinde yatırıma açık. Küçük, orta veya büyük ölçekli olsun yabancı yatırımcıya sınırsız hizmet ve destek sunulmaktadır. Biz her türlü desteğe hazırız."

Çarşamba TSO web sayfasında yayınlanan Samsun ziyaretine ilişkin habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

6. TKG üyesi TAMAZ SHAVADZE (arkada, sağda) Samsun Valisi'nin Acara Bakan Yardımcısı'na gösterdiği sıcak ilgiden memnun oldu.

Haber 7 siitesinde yayınlanan ziyaret haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Samsun Haber sitesinde yayınlanan ziyaret haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yar alan Bakan Yardımcısı'nın golf sahasını ziyaret etmesi haberine bu llinkten ulaşmak mümkündür.

,alt

Acara Özerk Cumhuriyeti işadamları heyeti üyeleri Samsun'da kendilerine gösterilen ilgiden ve işbirliği potansiyelinden memnun kaldı ve  bu ziyareti düzenleyen 6. Türkçe Konuşşan Girşimciler Programı üyesi ve Acara TSO  Başkanı TAMAZ SHAVADZE'ye (sol başta)  özel olarak teşekkür etti.