alt

Türkmenistan'dan Türkiye Mezunları Buluşmasına katılan TKG üyelerinden; 18. TKG üyesi  MYRAT HYDYROV (sol başta), 12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (soldan 2.), NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (sağdan 2.) ve 20. TKG programı katılımcısı DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağ başta) etkinlik kapsamında açılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği standını ziyaret ederek, TOBB Başkanına selamlarını ilettiler.

alt

Türkiye Mezunları Buluşması'na katılan TKG üyelerinden; Türkmenistan'dan 20. TKG programı üyesi DOVRAN ORAZGYLYJOV  (sol başta), 12. TKG Programı katılımcısı MERDAN GURBANDURDYEV  (2. sırada soldan 4.),  15. TKG Programı üyesi NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (2. sırada, soldan 2.) ve  18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı  MYRAT HYDYROV (2. sırada, sağ başta) 10. TKG programına Arnavutluk temsiilcisi olarak katılan ERİNDAZHUPANİ (önde, soldan 3) ile  tanışmaktan memnun oldular ve Arnavutluk'taki dönem arkadaşlarıına selam  ilettiler.

TOBB Başkan Danışmanı BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU (önde, sol başta) ve  DEİK  Üye İlişkilerİ Sorumlusu ÇİĞDEM BİRGİN (önde, soldan 2.) Türkmenistan heyeti üyelerine yakın ilgi göstererek, her zaman iletişim içinde olmaki stediklerini belirtiler.  

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Yeniden: Mezun Buluşması"yla Türkiye’de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerinde dönen mezunlar bir araya geldi.

Programa, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, büyükelçiler, kurum başkanları, milletvekilleri, STK temsilcileri ve binlerce Türkiye Mezunu katıldı.

Programda ayrıca Türk müteahhitlerine ülkesinin kapısını açarak yurt dışında ilk kez iş yapmalarına imkân sağlayan ve Türk müteahhitlik sektörünün dünyada ikinci olmasında imzası olan Türkiye Mezunu Libya Eski Başbakanı Muhammed El Manguş’un belgeseli izletildi. 

Türkiye Mezunları Buluşmasına ait ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Mezunları platformunun resmi facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara ve video görüntülerine bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

Türkiye Mezunları Buluşmasına katılan Türkmenistan grubu üyeleri ie yıllar sonra yeniden buluşup, görüşmekten ve işleri konusunda yeni haberler almaktan memnun olduk.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kataılımcısı  MYRAT HYDYROV  (sağda)   Trabzon Anadolu lisesinde ve  Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü mezunudru.Su arıtma sitemlerini satışı yapan ve servis hizmeti veren şirket sahibidir. Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyesidir.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MERDAN GURBANDURDYEV (ortada) Türkmenistann pazarında inşaat, mühendislik ve genel ticaret alanında faaliyet gösteren Türk şirketinin hukuk danışmanıdır.

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (solda) Islak mendil, poşet, ambalaj malzemesi üretimi yapan şirkette yöneticidir. Ayrıca  temizlik malzemesi topta ticareti ile ilgilenmektedir.  

alt

18. TKG üyesi MYRAT HYDYROV  (sağ başta), 12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (sağdan 2.) ve  NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (sol başta) "Türkiye Yeniden: 2017 Türkkiye Mezunları İstanbul Buluşması "programının oturumlarını ilgiyle izledi.

alt

Türkiye Mezunları Buluşmasına Türkmenistan'dan katılan 18. TKG üyesi  MYRAT HYDYROV (sol başta), 12. TKG üyesi MERDAN GURBANDURDYEV (soldan 2.),  15. TKG üyesi NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (sağdan 2.)  ve 20. TKG programı katılımcısı DOVRAN ORAZGYLYJOV (sağ başta) Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ve  TKG web sayfası konusundaki izlenimlerini paylaştılar.

Anadolu Ajansı'nın sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

DEİK'in web sayfasında yayınlanan Türkiye Mezunları Buluşması haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Makedonya'da yayınlanan Yeni Balkan Gazetesinde yer alan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Gümülcine'de yayınlanan Gündem Gazetesi'nın fotoğraflı haberine bu linkten  ulaşılmaktadır.

En Son Haber sitesinde yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.