alt

Sırbistan'dan 13. TKG üyesi RESAD COSOSVİÇKırgızistan'dan 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV, Bosna Hersek'ten 16. TKG üyesi  AMAR ADDİLOVİÇ  ile 19. TKG programına Kazakistan'ın Almaty kentinden katılan YERBOL JABOLDİNOV,  YELİK SOLTANAYEVA  ve  MARAT  SHYRYMBAYEV Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Türkiye Mezunları İstanbul Buluşması öncesinde Ankara'da 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen "Mezun Dernekleri Eğitim Programı"na katılarak, aynı fotoğraf karesinde buluştular.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)  tarafından gerçekleştirilen “Türkiye Yeniden: Mezun Dernekleri Eğitim Programı”  23 Kasım Çarşamba günü Ankara'da düzenlenen törenle başladı.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye mezunları dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Türkiye Yeniden: Mezun Dernekleri Eğitim Programı” Ankara'da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Eğitim programının açılış konuşmasını YTB Başkanı MEHMET KÖSE gerçekleştirdi.  YTB Başkanı açılış konuşmasında mezun derneklerinin önemine değinerek, heddeflerinin, ”Türkiye Mezunları programı ile hedefimiz 2 yıl içerisinde 100 farklı ülkede dernek kurulumunu tamamlayarak mezun üye sayısını 150 bine çıkarmak" olarak belirtti. 

Türkiye Mezunları facebook sayfasında yayınlanan Ankara Eğitim Programı video görüntüsüne  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Mezun Dernekleri Eğitim Programı kapsamında;  Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın “Türk Dış Politikası” konulu sunumu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bir Medeniyet Tasavvuru: Türkiye Mezunları" başlıklı sunumu,  T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı - TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam "Türkiye'nin Kalkınma İşbirliği Politikası" başlıklı sunumu,  Başbakanlık Başmüşaviri Dr. Cemalettin Haşimi "Çok Boyutlu İletişim: Üye, Gönüllü ve Paydaşlarla İletişim" konu başlıklı sunumu, TÜRKİYE MAARİF VAKFI Başkanı Prof. Dr. Birol AKGÜN ise,  "Türkiye'nin Yurtdışı Eğitim Politikası" başlıklı sunumu gerçekleştirdi. 

alt

16. TKG programına Bosna Hersek'ten katılan AMAR ADİLOVİÇ (ortada) ile 13. TKG programına Sırbistan'ın Sancak Bölgesi temsilcisi olarak katılan  RESAD COSOVİÇ  (solda) YTB tarafından 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde  başkent Ankara'da düzenlenen  Mezun Dernekleri Eğitim Programı'na birlikte katıldılar.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara,  Kayseri ve İstanbul'da düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı RESAD COSOVİÇ  (sağdan 2.) mobilya aksesuarları ticareti yapan şirket sahibidir.  

alt

TOBB tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na  Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan AMAR ADİLOVİÇ  bilişim alanında faaliyet gösteren ve danışmanlık, büyük işletmelere projelendirme, kurulum ve bakım hizmetleri veren şirket sahibidir. Saraybosna Ekonomi Odası üyesidir. 

alt

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan MARAT SHYRYMBAYEV (sağda) ve YELİK SOLTANAYEVA (solda) Ankara'da düzenlenen eğitim çalıştayı sırasında  Yurtdıişı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı MEHMET KÖSE'ye kaftan ve kalpak sundu.

19. TKG üyeleri Almaty'de Türkiye Mezunları Derneği'nin kuruluş çalışmalarını başlatmış olmaları nedeniyle  YTB tarafından  Mezun Dernekleri Eğitim Programı'na  davet edildiler. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MARAT  SHYRYMBAYEV (sağdan 6.) Almatyşehrinde yaşamaktadır ve toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir. 

YELİK SOLTANAYEVA T.C. Almaty Başkonsolosluğu  Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır. Al-Farabi Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Dili Bölümünden mezundur.  Ayrıca, AÜ Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesidne konuk öğrenci olarak  bir yıl öğrenim görmüştür.

alt

Kırgızistan'dan 15. TKG programı katılımcısı ve Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ERKİNBEK DJOROEV (solda) 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen "Mezun Dernekleri Eğitim Programı"nın ardından 25 Kasım 2017 Cuma günü  İstanbul'da toplanan "Türkiye Mezunları Buluşması"na   da katıldı.

TOBB tarafından Ankara,  Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Bişkek'ten katılan ERKİNBEK DJOROEV inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği Başkanıdır. 

Türkiye Mezunları Buluşmasına ait ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Mezunları platformunun resmi facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara ve video görüntülerine bu linkten ulaşılmaktadır

Anadolu Ajansı'nın sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

DEİK'in web sayfasında yayınlanan Türkiye Mezunları Buluşması haberine bu linkten ulaşılmaktadır. 

Makedonya'da yayınlanan Yeni Balkan Gazetesinde yer alan görüntülü habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Gümülcine'de yayınlanan Gündem Gazetesi'nın fotoğraflı haberine bu linkten  ulaşılmaktadır.

En Son Haber sitesinde yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin tıklanması gerekmektedir.