alt

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU (soldan 2.) 25 Aralık 2017 Pazartesi günü başkent Taşkent’te düzenlenen Türkiye – Özbekistan İş Forumu’na katıldı. Forum’da işbirliğini artırma imkanları ele alındı.​

Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası (ÖSSP) Başkanı ATHAM İKRAMOV ile görüşen Hisarcıklıoğlu, ardından beraberindeki heyet ile başkent Taşkent'te düzenlenen Özbek-Türk İş Forumuna katıldı.

 

Forumda konuşan Hisarcıklıoğlu, Özbekistan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Özbekistan ile kardeşliğin ötesinde çok güçlü bağlarının bulunduğunu söyledi.

 

Star Gazetesinde yayınlanan İş Forumu haberinin ayrıntılarına  ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.

 

Özbekistan'ın, Türk milleti ve Asya coğrafyasının kalbi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Özbekistan, 35 milyona yakın genç ve dinamik nüfusu ile Orta Asya'nın yarısını oluşturmaktadır. Dünyanın en büyük doğal gaz, uranyum ve pamuk üreticileri arasında olan Özbekistan, müthiş bir gelecek vadediyor. Özbekistan, başlatmış olduğu kalkınma hamlesiyle önümüzdeki 10 yılda Orta Asya'nın en hızlı büyümesi ve zenginleşmesi beklenen yıldız bir ülke konumunda." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, ekim ayında Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in iş ve yatırım ortamını güçlendiren çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.

 

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Taşkent’te Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşid Kuçkarov ile ayrı ayrı görüştü. 

 

Özbekistan programını kapsamında Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, Semerkant’ta Bölge valisi Turabcan Djuravet ile görüştü ve sonrasında Özbekistan Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kabrini ve İmam Maturidi’nin türbesini ziyaret etti.