alt

9. TKG programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLİYEV'in (2. sırada, ortada) inşaatını üstlenmiş olduğu, Türkmenistan Devlet Başkanı'nın hediyesi olarak, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Chishmikaya Köyünde yapılan okul öğrenci eğitim kurumu devlet  yöneticilerinin katıldığı törenle 16 Mayıs 2017 Salı  günü hizmete açıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanı RAŞİT MEREDOV Türkmenistan Devletinin Gagvuzya'daki çocuklara armağanı olan  okul öncesi eğitim kurumunu gezerek, yöneticilerden bilgi aldı ve çocuklara çeştli hediyeler verdi.

TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programı katılımcısı DOVRAN BAYLİYEV, Türkmenistan Cumhurbaşkanı KURBANKULU BERDİMUHAQMMEDDOV'un himayesinde yapılan tesisin  inşaatını bir buçuk yıl içinde tamamlamayı başardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV, ithalat ve bina inşaatı, altyapı,  mermer, granit ve alüminyum kaplama işleri yapan firma sahibidir.

alt

9. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı katılımcısı DOVRAN BAYLİYEV (2. sırada, soldan 2.)  tarafından inşaaatı tamamlanan kreşin açılılş kurdelesini ını Gagavuzya Cumhurbaşkanı IRINA VLAH  (ön sırada, ortada), Moldova Cumhurbaşkanı IGOR DODON ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı RAQSHİD MEREDOW birlikte kesti.  

Açılış törenine katılan Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredov ve  Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'a  T.C. Kişinev  Büyükelçisi HULUSİ KILIÇ  ile Türkmenistan'ın  Büyükelçisi (eski Ankara BE)  NURBERDİ AMANMURADOV eşilik etti. 

T.C.Kişinev Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan Dostluk Kreşi açılış töreni fotoğraflarına bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Gagavuzya Başkanı IRINA VLACH (sağdan 2.) Anaokulu'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredova'nın nezdinde; Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a ve tüm Türkmen halkına, Chishmikaya köyüne ve tüm Gagavuzya Özerk Cumhuriiyetine vermiş olduklatrı bu cömert hediye için teşekkür ederek, şükranlarını dile getirdi.

Açılış törenine ait ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara bu llinkten ulaşılmaktadır. 

alt

İnşaatı 9. TKG programı kataılımcısı DOVRAN BAYLİYEV tarafından üstlenilen anaokulu 160 çocuk ve 8 grup için tasarlandı. Bu okulöncesi kurumda sınıflar, oyun alanları, mobilya seti ve hatta küçük bir havuz bulunmaktadır.

Gagavuzya halkına armağan edilen ana okulunun açılış törenine ait  farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

T.C. Kişinev Büyükelçiliği'nin facebook sayfasında yayınlanan farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

9. TKG üyesi DOVRAN BAYLİYEV  (2. sırada, ortada) eğitim tesisinin inşaatını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşadı.

Chishmikoye'deki  törene kaatılan yüksek rütbeli misafirler, köy halkı ve öğrenciler tarafından Gagavuzya, Türkmenistan, Moldova bayrakları ve çiçekler  ile karşılandı.

T.C.Kişinev Büyükeçiliği facebook sayfasında paylaşılan açılış töreni fotoğraflarına ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.