alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına KKTC'den katılan BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI; Çin ve Ukrayna işbirliğinde, 21-24 Kasım 2017 tarihlerinde Kiev'de düzenlenen Bilim, Teknoloji  ve Yenilik Fuarı'nı ziyaret ederek, robotik teknolojideki son gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Çin-Ukrayna Bilim, Teknoloji ve Yenilik (STI) fuarı 21 Kasım 2017 Salı günü Kiev Uluslararası Sergi Merkezi'nde başladı ve iki ülkenin yüksek teknoloji başarılarını sergiledi. Etkinlik, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlendi. Sergi, Çin'in Kemer ve Yol Girişimi'ni ilerletmek ve Çin ile Ukrayna arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesini amaçlamaktadır.

Yaklaşık 2.200 metrekarelik bir alanı kaplayan sergi, 1992 yılında diplomatik ilişkilerinin kurulmasından bu yana Çin ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği en büyük yüksek teknoloji ürünü sergidir.

220 katılımcı bu furda  enerji tasarrufu, çevre koruma, akıllı robotik, sanal gerçeklik, tıbbi teknolojiler ve yenilikçi nakliye konularında 500'den fazla projeyi sergilemiştir. Çin'den gelen  toplam 64 araştırma kurumu ve işletme bu fuarda yaklaşık 150 yenilikçi projeyi ziyaretçilerin dikkatine sunmuştur. 

Fuar, Çin-Ukrayna işbirliğinde bilim alanındaki başarılarını sergilerken, diğer yandan;  nanoteknoloji, elektronik, bilgi, internet ve otomasyon, uzay sanayi, tarım teknolojileri ve diğer alanlarda Çin'in teknoloji ve CYBE başarılarını sergileyen iki ana sergi alanından oluşmaktadır. Fuarın açılışında konuşma yapan Çin'în Birinci Başbakan Yardımcısı olan Stepan Kubiv, "Bu uluslararası sergide yeniliklerin ve modernizasyonun  önemi ortaya çıktı. Bu fıuar iletişim, deneyim ve bilgi değişimi için bir platform yaratıyor" dedi.

alt

Çin - Ukrayna Bilim, Teknoloji ve Yenilik Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak için  bu linkin tıklanması yeterli olacaktıır. 

18. TKG üyesi BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI'nın Kiev fuarı ilgil izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır.   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illeirnde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC'den katılan BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI bilgisayar satış ve servis, web sayfası tasarımı ve geliştirme hizmetleri, güvenlik kamera sistemleri satış ve servis hizmetleri sunan şirket sahibidir. Kıbrıs Sanayi Odası ve Genç Profesyoneller Derneği üyesidir.