alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına KKTC'den katılan BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI (soldan 3.) iş ortakları ile birlikte 4 Kasım 2017 Cumartesi günü  Konya'da robotik sistemler üretimi yapan Akınsof şirketinin fabrikasını ziyaret ederek, yazılım konusunda  işbirliği görüşmesi yaptı.

AKINSOFT, “Robotik Teknolojiler” alanında üretim yapmak üzere 412 Nisan 1995 tarihinde Konya'da kurulmuştur.

AKINROBOTICS’in; %100 yerli üretim insansı robotu ADA GH5 kısa süre önce gündelik yaşamdaki yerini aldı.

Türkiye'de ilk olacak bir konseptle hizmete başlayan Cadde Meram Kafe & Robotik Uygulama Merkezi'nde görev yapan 150 cm boyunda, 36 kg ağırlığında olan ve yapay zekaya sahip Robot Garson ADA, meraklı bakışlar eşliğinde yiyecek ve içecek servisine başladı.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illeirnde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na KKTC'den katılan BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI bilgisayar satış ve servis, web sayfası tasarımı ve geliştirme hizmetleri, güvenlik kamera sistemleri satış ve servis hizmetleri sunan şirket sahibidir. Kıbrıs Sanayi Odası ve Genç Profesyoneller Derneği üyesidir.

18. TKG programı kataılımcısı BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI'nın Konya'daki robot fabnrikası ziiyaretine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

18. TKG üyesi BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI (sağ başta)  Dedeman Konya Hotel'de 4 Kasım 2017 Cumartesi günü Akınsoft yöneticileri ile çözüm ortaklığı konularını görüşen KKTC bilişim grubu içinde yer aldı.