Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 25 Ekim 2017 Cumartesi günü  Özbekistan Devlet Yatırımlar Komitesi ile işbirliği anlaşmasına ve Türk-Özbek Ticaret ve Sanayi Odası Forumu kuruluş anlaşmasına imza attı.​

Anlaşmaların imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Mirziyoyev ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve çok verimli geçtiğini belirterek, ekonomiden savunma sanayine, sağlıktan tarıma, eğitimden kültüre pek çok alanda iş birliği imkânlarını ele aldıklarını aktardı.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.