alt

9. TKG programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV,  Moldova'nın Özerk Bölgesi Gagavuzya'da inşaat projeleri üstlenmeye devam ediyor.

DOVRAN BAYLIYEV  Türkmenistan'ın Gagavuz haklkına bir armağan olarak inşa ettirdiği okul önncesi eğitim tesisinin yapımını üstlenmiş ve 15 Mayıs 2017 tarihinde iki devletin üst düzey yetkilileirnin katıldığı bir törenle Gagvuuzya Cumhurbaşkanı IRINA VLAH'a teslim etmişti.

TKG web sayfamızda yayınlanan kreş inşşaatı haberine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

DOVRAN BAYLIYEV ayrıca gene Türkmenistan'ın Gagavuz halkına bir hediyesi olarak, Çişmiköy'ün su şebekesinii yenilemiş ve  Deleceu köyündeki kahraman asker anıtını onararak teslim etmiştir.

TOBB tarafından düzenlenen 9. TKG programı katılımcısı DOVRAN BAYLIYEV,  devam eden inşaatlarını kontrol etmek amacıyla Moldova'ya ulaştığı 3 Kasım 2017  Cuma günü Komrat  Devlet Üniversitesi salonunda düzenlenen III. International Investment Forum'a katıldı.

DOVRAN BAYLIYEV'in III. Gagavuzya Yatırım Forumu izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkten ulaşılmaktadır.  

"INVEST GAGAUZIA-2017" Uluslararası Forum kapsamında Türkiye Letonya ve Belarus temsilcileri ile bir dizi işbirliği anlaşması imzalandı. Forumda ayrıca "Ekonomik Büyüme Belediye Başkanları" projesinin katılımcılarına sertifika verildi.

inşaat, sanayi, tarım, ulaşım, lojistik, ticaret, bilim, teknoloji, eğitim, kültür ve sanat, spor ve turizm, sergi ve fuar faaliyetleri alanlarında karşılıklı yararlı ikili gelişme anlamına gelen bölgelerarası işbirliği protokolü ATU Gagauzia  İcra Komitesi Başkanı (cumhurbaşkanı İRİNA VLACH  ile T.C. Edirne Valisi GÜNAY EZDEMİR tarafından imzalandı.

Edirne Valiliği'nin web sayfasında yayınlanan Gagavuzya Yatırırm Forumu haberine ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

III. Uluslararası Gagavuzya Yatırırm Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV, ithalat ve bina inşaatı, altyapı,  mermer, granit ve alüminyum kaplama işleri yapan firma sahibidir.