alt

Bulgaristan'dan 18. TKG üyesi EDİS EMRE  (ortada) sahibi  ve üst düzey yöneticisi olduğu VES Ltd. Firmasının yeni yatırım projesini 23 Ekim 2017  Pazartesi günü Benkovski Merkez Fabrikası’nda gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla tanıttı.

Bulgaristan’ın Dobriç kentinde kurulu 24 yıllık VES Ayakkabı Fabrikaları, önümüzdeki dönemde ayakkabı üretiminde kullanacakları yeni direk enjeksiyon ve robot teknolojisinin tanıtımını 23.10.2017’de düzenlediği bir Basın Toplantısıyla gerçekleştirdi. Toplantıda ev sahipliği yapan VES Ltd. Kurucusu Cavit Emre’nin yanı sıra Tervel Belediye Başkanı Jivko Georgiev, ve Dobriç Yerel Belediyeler Başkanı Toşko Petkov da hazır bulundu.

Bölgede bir ilk ve sağlayacağı katkılarla bu boyuttaki tek yatırırm  olacağı açıklanan 2 milyon Euro’luk yatırımın detaylarını açıklayan Genel Müdür Edis Emre; “Direk enjeksiyonlu taban üretim inovasyonuyla Avrupa’da yüksek kalitede iş güvenliği ayakkabıları üretimine yeni bir alternatif” teşkil edeceklerini vurguladı.

24 yıldır ayakkabı, bot ve sandalet üretiminde VES ve EMRELINI® markalarıyla başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede saygınlaşan firmanın bu yeni yatırım teknolojisi sayesinde hem su geçirmez ayakkabı ve bot üretimini ürün gamına katması; hem de iş ve iş güvenliği ayakkabıları üretimi alanına Balkanlardan yeni bir soluk katması bekleniyor.

VES Ltd. daha önce Bulgaristan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca “Yılın İşvereni” Ödülüne layık görülmüş olup istihdam sağlamaya ve iş gücünü artırmaya yönelik çeşitli Avrupa Birliği Projelerini de başarıyla yürütmüştür.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul'da düzenlenen 18. Türkçe Konuşam Girişimciler Programı'na Bulgaristan temsilcisi olarak katılan EDİS EMRE aile şirketi VES Ltd'nin genel müdürü olarak görev yapmakradır. Ayrıca,  Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Başkan Vekili ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Balkanlar Komitesi Başkan Yardımcısı olarak bölgeye hizmetlerini sürdürmektedir.